Міжнародний круглий стіл «ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ТА РЕАБІЛІТАЦІЯ: ПАРТНЕРСТВО, СТРАТЕГІЇ, МЕТОДИКИ (УКРАЇНСЬКИЙ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІРИ» в межах проєкту Жан Моне (04.03.21, он-лайн)


4 березня 2021 р. відбувся міжнародний круглий стіл «ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ТА РЕАБІЛІТАЦІЯ: ПАРТНЕРСТВО, СТРАТЕГІЇ, МЕТОДИКИ (УКРАЇНСЬКИЙ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІРИ», на який зареєструвалось більше 140 учасників з університету Генуї (Італія), НПУ ім. М.П. Драгоманова, НУБіП, МДПУ ім. Богдана Хмельницького та Подільського спеціального навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу. Круглий стіл був проведений онлайн, біля 50 учасників було одночасно на платформі Zoom. Круглий стіл проводився в рамках імплементації проєкту напряму Жана Монне «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» Erasmus+ Jean Monnet Project «European values of diversity and inclusion for sustainable development» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT та у співпраці із проєктом Кафедра Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій»(SCAES) 620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

Модерацію круглого столу, інформування про впровадження проєктів Жана Монне та доповідь на тему європейських цінностей різноманіття та інклюзії для сталого розвитку здійснила координатор проєктів Жана Монне проф. М. Нестерова, НПУ ім. М.П. Драгоманова. З доповіддю про основні напрями інклюзії в європейській освіті виступила професор Університету Генуї (Італія) Д. Спулбер, внутрішній експерт ЄС в обох проєктах Жана Монне. Основні тренди та виклики сучасної інклюзивної освіти окреслила проф. М. Шеремет, НПУ ім. М.П. Драгоманова. Про найновіші розробки в сфері соціально-емоційного навчання доповіла присутнім д. н. з держ. управління п. О. Оржель, Інститут Вищої Освіти НАПН України. Також в пленарному засіданні були представлені доповіді проф. Є. Синьової, доц. В. Федорчука, доц. Г. Афузової та ін., в яких було окреслено важливість європейських цінностей в освіті, зокрема, в сфері інклюзії. Захід відбувся за ініціативи М. Нестерової та М. Волощук, ініціатора та координатора міжнародної діяльності коледжу Подільський Коледж, директора коледжу М. Тріпака.

На спільному обговоренні були окреслені подальші можливості для співпраці, зокрема, в проєктах напряму Жана Монне.

Запис, детальна програма та матеріали круглого столу можна знайти на сайті проєкту та на сайтах партнерів заходу, зокрема, на сайті Подільского Коледжу.

Інформація про проєкт:

Жан Моне Проєкт «Європейські цінності різноманіття та інклюзії для сталого розвитку» – JM Project «European Values of Diversity and Inclusion for Sustainable Development» (EVDISD) 620545-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-PROJECT впроваджується в НПУ ім. М.П. Драгоманова. Цей проєкт передбачає навчальні візити та низку заходів із поширення європейських цінностей в системі вищої освіти та в громадянському суспільстві: конференцію та літню школу, які включають проведення тренінгів та воркшопів від європейських експертів проєкту з університету Генуї (Італія) та Університету Жиліна (Словаччина). Також до проєкту долучені фахівці з євроінтеграції та інклюзії з інших українських університетів – Національного університету біоресурсів та природокористування, Сумського національного аграрного університету, Інституту вищої освіти НАПН України, Мелітопольського державного педагогічного університету та інших.

Проєкт тривалістю 12 місяців, координатор проєкту – професор кафедри менеджменту та інноваційних технологій НПУ ім. М.П. Драгоманова, д філософ. н., проф. Марья Нестерова +38 (097) 295 60 90, +38 (050)3113435 info@evdisd.info , веб сайт проєкту www.evdisd.info.

Попередня Семінар-тренінг «Зовнішня політика та комунікації в ЄС» в межах проєкту ...