Міжнародний семінар з інституційних досліджень та якості освіти в ХНЕУ ім. С. Кузнеця

3-4 листопада в ХНЕУ ім. С. Кузнеця відбувся міжнародний семінар на тему: “Інституційні дослідження для ефективного управління університетами і якістю освіти” за підтримки Агенції франкомовних університетів (AUF) та Французького університету Вірменії (UFAR).
Викладачі університетів України, Вірменії, Китаю, Румунії, Молдови, Болгарії разом з міжнародними експертами обговорювали проблеми проведення інституційних досліджень і планування: використання інституційних даних в якості бази для підтримки прийняття рішень, управління університетами, забезпечення якості та стратегічного планування.

Олів’є Буллат, міжнародний експерт, директор з інформаційних систем компанії DSI SIGМА-MMSof Інституту Паскаль презентував дослідження, спрямовані на збір, узагальнення та аналіз інституційних даних для цілей управління і внутрішнього контролю якості. Учасники семінару обговорили умови перетворення інформації в данні, які можуть бути використані для поліпшення інституційної прозорості та контролю якості, а також для стратегічного планування. Було відзначено, що застосування інформаційної системи для управління інституціональними дослідженнями буде дієвим інструментом, спрямованим на лідерство, прийняття рішень і управління університетом.
Пані Сабін Гулін, міжнародний експерт, голова Делегації із стратегічного управління і якості освіти університету Лорейн, Франція, наголосила на нагальній потребі використання інституційних досліджень і планування в університетах для того, щоб впоратися з поточними викликами глобального прогресу вищої освіти. Її презентація була направлена на визначення функцій планування інституційних досліджень в вищих навчальних закладах в різних умовах і типах установ. Також був показаний зв’язок між інституційними дослідженнями і ефективним управлінням університетами і якістю освіти.
Особлива увага на семінарі була приділена аналізу проблем, які супроводжують функціонування відділу інституційних досліджень з урахуванням контексту і культури вищого навчального закладу.
Ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця професор Володимир ПОНОМЕРЕНКО зустрівся з учасниками семінару. Були обговорені напрями та можливості подальшого співробітництва у університетами-партнерами та підписані договори про співпрацю з Французьким університетом у Вірменії в особі ректора професора Жана-Марка ЛАВЕСТА, Національним університетом будівництва і архітектури Вірменії в особі проректора з міжнародних відносин професора Варгеза Едояна, університетом фінансів та економіки Гуансі, Китай, в особі віце-президента професора Лізхен Менг.

Матеріал підготовлений професором кафедри інформаційних систем ХНЕУ ім. С. Кузнеця, членом національної команди експертів з реформування вищої освіти Іриною Золотарьовою.

Попередня Матеріали на Семінар-Helpdesk для команд-виконавців проектів Темпус IV (5 і ...