Міжнародний телеміст в рамках проєкту Жан Моне (09.02.2021, он-лайн)


9 лютого 2021 р. відбувся Міжнародний телеміст “Реалізація проєктів напряму ім. Жан Моне Програми Еразмус+ в Казахстані та Україні: обмін досвідом та перспективи співпраці” в он-лайн форматіЦей захід – це спільна ініціатива представників двох країн, що покликана сприяти кращому розумінню особливостей імплементації різних проєктів напряму ім. Жана Монне, зіставити казахський та український досвід, поділитись кращими практиками, обговорити потенційні виклики, розглянути можливі шляхи для налагодження тіснішої взаємодії у рамках програми ЄС Еразмус+ напряму ім. Жана Монне та активізувати двосторонню співпрацю у сфері Європейських студій.

ТЕЛЕМІСТ об’єднав міжнародну аудиторію не тільки викладачів, дослідників, адміністративний персонал, а тих хто дійсно розділяє філософію Програми Еразмус, іншими словами – ідеї об’єднаної Європи і європейських цінностей. Основною метою заходу було сприяти кращому розумінню особливостей імплементації різних проєктів Програми Еразмус +напряму ім. Жана Монне в Україні та Казахстані.

У рамках міжнародного телемосту було презентовано низку успішних проєктів з Казахстану та України: Модуль Жана Моне: «Європейська проєктна культура» (координатор Олена Тупахіна, Україна), «Теорія і практика європейської інтеграції» (координатор Дінара Атабаєва, Казахстан), «Захист конфіденційної інформації: бачення Європейського Союзу» (координатор Дана Мухамеджанова, Казахстан); Кафедра Жана Моне: «Європейська дипломатія» (координатор Жанар Медеубаєва, Казахстан), «Кліматичне лідерство ЄС» (координатор Олена Мельник, Україна); Проєкт Жана Моне: «Академія досліджень Європейського Союзу для школярів та студентів» (координатор Світлана Сорока, Україна); Центр досконалості Жана Моне: «Поглиблений розвиток європейських студій в Україні: міждисциплінарний підхід» (координатор Олександр Шнирков, Україна); Мережа Жана Моне: «Єднаючи Європу на периферії» (координатор Роман Калитчак, Україна).

Протягом заходу відбулась жвава дискусія стосовно:

  • Що дає реалізація проекту Жана Моне вузу, учасникам проекту
  • Форми співпраці в рамках проекту
  • Практичні поради щодо реалізації проектів

В дискусії брали участь не тільки доповідачі, але й самі учасники, серед яких були координатори і виконавці проєктів. Учасникам заходу було нагадано, що про Програму Еразмус +, проекти Жана Монне можна знайти інформацію на сайтах Програми Еразмус +, на сайтах Національних Еразмус+Офісов, на сайтах організацій-учасників -проектів, наприклад на сайті нашої Асоціації.

У другий частині телемосту учасники обговорили потенційні виклики реалізації проєктів, розглянули можливі шляхи для налагодження тіснішої взаємодії у рамках програми ЄС Еразмус+ напряму ім. Жана Монне та домовилися активізувати багатосторонню співпрацю у сфері Європейських Студій.

Підготовлено за матеріалами Української Асоціацієї Викладачів і Дослідників Європейської Інтеграції.

 

Попередня Зустріч з командою проєкту розвитку потенціалу вищої освіти (CBHE) Ag-Lab ...