Навчальний візит для HERE team за темою «Розвиток підприємницьких навичок: новий виклик для університетів» (19-20.04.18, Монпельє, Франція)


Національні експерти з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ Ірина Сікорська, керівник відділу міжнародних зв’язків Донецького державного університету управління (м. Маріуполь) та Ірина Золотарьова, професор кафедри інформаційних систем Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, 19-20 квітня 2018 р. взяли участь у навчальному візиті до Університету Монпельє, Франція, за темою «Розвиток підприємницьких навичок: новий виклик для університетів».

Презентації торкалися досвіду Університету Монпельє щодо організації освітнього процесу, ролі викладача, моделі співпраці Університету та бізнесу. В Університеті Монпельє створена так звана підприємницька «екосистема», яка охоплює студентів, викладачів, інвесторів, компанії, регулюючі органи і правові рамки. Були наведені цікаві приклади, коли студенти або випускники відкривають свій бізнес, присвячений розвитку підприємництва серед молоді, і запрошують своїх викладачів для проведення тренінгів для слухачів. Тобто зв’язок «викладач-студент» продовжується, але вже на іншому рівні.

Звичайно, простежуються й традиції країни, де є сприятливий клімат для розвитку бізнесу, але, разом з тим, багато чого робиться на ентузіазмі та завдяки новаторським ідеям викладачів і зацікавленості керівництва Університету в розвитку підприємницької освіти. Не останню роль відіграє висока соціальна відповідальність бізнесу, який, за словами спікерів, охоче приходить в аудиторії та ділиться своїм досвідом з молоддю.

Детальна інформація та презентації: http://supporthere.org/montpellier_2018

Звіти Національних експертів

Попередня Інформаційний день Програми ЄС Еразмус+ (19.04.18, м. Харків)