Онлайн семінар «Можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. для України» (27.07.2022 р., онлайн)

27 липня 2022 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Національним агентством кваліфікацій провели онлайн семінар щодо на тему «Можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. для України». Захід ставив на меті презентувати можливості участі в поточних проєктах, обговорити ідеї майбутньої співпраці в межах нових конкурсів. До заході взяло участь близько 13 учасників-представників Національного агентства кваліфікацій, зокрема Юрій РАШКЕВИЧ, член Національного агентства кваліфікацій, професор Національного університету «Львівська політехніка», Заступник Міністра освіти і науки України (з вищої освіти та європейської інтеграції) (2017-2019 рр.), та команда Національного Еразмус+ офісу в Україні: Світлана ШИТІКОВА, координатор, і Жанна ТАЛАНОВА, менеджер з аналітичних питань.

Під час заходу Світлана ШИТІКОВА представила можливості нової Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 роки, її ключові пріоритети, характеристики, напрями та нововведення загалом. Спікер зосередила увагу на можливостях для НАК приєднатись до вже існуючих проєктів, а також ініціювати спільно з європейськими партнерами та колегами задля активної та успішної участі в наступних конкурсах. Важливо відмітити, що беручи до уваги сьогодення, під час заходу було висвітлені особливості підтримки України у період воєнного стану через додаткові можливості в межах Еразмус+.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ «Можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. для України», Світлана ШИТІКОВА – завантажити.

“Higher Education and Erasmus+ before and during war: challenges, needs, resources and opportunities”, Svitlana SHYTIKOVA, National Erasmus+ Office in Ukraine  War&E+Opportunities_17.2022

  • Інформація про особливості підтримки України у період війни на порталі Національного агентства Еразмус+ Франції (англійською мовою) – за посиланням тут.
  • Виняткові заходи для українців в межах проєктів з міжнародної академічної мобільності у сфері вищої освіти (українською мовою) у документі тут.
  • Виняткові заходи для українців в межах проєктів з міжнародної навчальної мобільності у сферах шкільної освіти, освіти дорослих та VET (укр.мовою) – за посиланням тут.
  • Виняткові заходи для українців в межах проєктів навчальної мобільності молоді та Європейського корпусу солідарності (укр.мовою) – за посиланням тут.
  • Щодо виняткових заходів у сфері молоді можна дізнатись на порталі SALTO – Youth – за посиланням тут.
Попередня Two new Eurydice reports on refugee learners from Ukraine support