Презентація Програми ЄС Еразмус+ в рамках Днів кар’єри ЄС (25.04.2019, м. Дніпро)


25 квітня 2019 р. за ініціативи Представництва Європейського Союзу в Україні відбувся освітньо-профорієнтаційний захід «День кар’єри ЄС», що проводився в рамках проекту «Інформаційна підтримка молодіжних Мереж ЄС в Україні».

Організовувалася подія Інформаційним центром ЄС у м. Дніпро, що функціонує на базі наукової бібліотеки ДНУ, та кафедрою міжнародних відносин факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ. Метою заходу було ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в контексті європейської інтеграції України.

Загалом, «День кар’єри Європейського Союзу» у Палаці студентів ДНУ об’єднав понад 500 учасників – студентську молодь, представників громадських організацій, представників бізнесу, державних службовців та активних молодих громадян.
Також у рамках «Дня кар’єри ЄС», окрім роботи ярмарку вакансій, було проведено панельну дискусію «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз», в якій взяли участь представники Представництва ЄС в Україні, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, провідних ділових кіл регіону та адміністрації ДНУ.

Додатково проводилися й освітньо-професійні тренінги «Освітні можливості для студентів та випускників у рамках програми Erasmus +», «Академічна мобільність та іменні стипендії як конкурентна перевага на ринку праці», «Стартапи, що потрібно для успіху: погляд Noosphere Engineering», «Безкоштовні європейські можливості для молоді».

Під час тренінгу «Освітні можливості для студентів та випускників у рамках програми Erasmus+» представником НЕО в Україні було висвітлено можливості участі у проектах з академічної та молодіжної мобільностей, організації проектів з мобільності у сфері молоді (Молодіжні обміни, Мобільність молодіжних працівників, Волонтерські проекти) та підтримки реформ у сфері молодіжної політики (Діалог молоді).

Інформація на сайті організаторів за посиланням.

Попередня Інформаційний день Програми ЄС Еразмус+ (25.04.2019 р., м. Дніпро)