Презентація Програми ЄС Еразмус+ в рамках Молодіжного форуму «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС» (25.02.2019, м. Переяслав-Хмельницький)


25 лютого 2019 р. у ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» відбувся Молодіжний форум «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС».

У заході узяли участь близько 500 учасників (студенти, представники ЗВО, органів державної влади та громадських організацій Київської області).

Роботу Форуму відкрив Віктор КОЦУР, Ректор Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди та наголосив на важливості інтеграції науки і освіти у європейській цивілізаційний простір, модернізації освіти у європейському векторі шляхом активної участі університету у європейських проектах Еразмус+: КА2 за їх різноманітним спрямуванням, інших міжнародних проектах.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Хюґ МІНҐАРЕЛЛІ, Посол, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні та наголосив на чіткій позиції євроспільноти, яка всіляко підтримує рух України у європейському напрямі.

Президент України Петро ПОРОШЕНКО у своєму виступі засвідчив, що молодь є рушійною силою України на її шляху до Європейського Союзу та НАТО. Петро Олексійович підкреслив активну роль молоді у волонтерському та добровольчому русі та розповів про створення державного Фонду Президента з підтримки наукових і освітніх програм, що забезпечить можливість українським студентам навчатися за магістерськими і докторськими програмами, здійснювати наукові дослідження у провідних світових вишах та наукових інститутах.

Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр ЯРЕМА поділився інформацією щодо виконання Рамкової програми співробітництва між Міністерством молоді та спорту України та Радою Європи у сфері молодіжної політики на 2016-2020 роки, а також розповів про можливості реалізації спільних проектів молоді з країнами ЄС та мобільність молоді.

Виступ президента European Democracy Youth Network, голови ВГО «Солідарна Молодь» Дінари ГАБІБУЛЛАЄВОЇ був присвячений освітнім та політичним програмам стажування для молоді. Голова ВГО «Громадська Ліга України – НАТО» Сергій ДЖЕРДЖ поділився своїми міркуваннями щодо євроатлантичної стратегії в Україні як моделі безпеки, що є важливим в контексті системного розгляду суттєвих чинників, що слугують правильній побудові зовнішньополітичної стратегії держави.

Презентація менеджерів Національного Еразмус+ офісу в Україні Іванни АТАМАНЧУК та Вероніки ТКАЧЕНКО була присвячена можливостям для освітян, студентства та молодіжних організацій: підготовці проектів з мобільності (КА1) та розвитку потенціалу (КА2) у сфері вищої освіти та молоді, подачі заявок для участі у конкурсах Erasmus Mundus Joint Master Degrees та молодіжних обмінах.

Голова Ірпінської молодіжної громадської ради Олена РОЖАНСЬКА висвітлила можливості та перспективи для молоді у Європейському Союзі.

Підготовлено з використанням матеріалів: https://phdpu.edu.ua/2019/02/25/dumka-molodi-vazhlyva-skovorodynivtsi-obgovoryly-perspektyvy-vstupu-do-yes-ta-nato-z-prezydentom-ukrayiny/ та https://www.president.gov.ua/news/prezident-ukrayinska-molod-rushijna-sila-nashoyi-krayini-do-5342 

Попередня Участь у Дні інноватора (21.02.2019, м. Київ)