Проєкти СВНЕ що завершуються в жовтні 2020 р. – продовження / звітування



Шановні партнери проєктів Програми ЄС Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти (СВНЕ)!

Звертаємо увагу: якщо Ваш проєкт планувався завершуватись в жовтні 2020 р., проте в зв’язку з карантином Ви маєте причини та необхідність продовжити діяльність, щоб завершити всі заплановані заходи, то зараз саме час обговорити з Вашими координаторами та надати обґрунтування для офіційного запиту до ЕАСЕА з оновленим Робочим планом проєкту. Нагадуємо про те, що продовження може бути терміном не більше року, якщо запит до ЕАСЕА надійде з детальним обґрунтуванням причин і оновленим Робочим планом діяльності. У разі підтвердження ЕАСЕА щодо можливості продовження проєкту, потрібно буде обов’язково підписати додаток до Партнерської угоди та перереєструвати проєкт в Україні.

!!!Якщо ще не було завершено придбання обладнання, просимо терміново нас повідомити!!!

Рекомендуємо не відкладати звернення до ЕАСЕА, бо далі може бути період відпусток і процес прийняття рішень ЕАСЕА може затягнутись. То ж заплануйте зустріч он-лайн з Вашим координатором та обговоріть необхідність продовження (у разі потреби) та підготовки фінального звіту за діяльність проєкту. Щодо звітування, наголошуємо на важливості уважного відношення до підготовки звіту та надання детального опису результатів та їх впливу на різних рівнях. Важливо підготувати підтвердження з відповідними посиланнями на вебсайти, скановані копії документів, матеріалів, де потрібно PrtSc – якщо, наприклад: вебсайт конференції чи іншого заходу вже не працює. Нагадуємо про логотип і відповідне речення про відповідальність авторів.

Якщо маєте наукову/науково-технічну продукцію, розроблену в межах проєкту, наприклад: монографії, дисертації чи статті, то важливо включати їх в перелік обов’язкової літератури для студентів. (Див. Закон України “Про наукову і науково-технічну діяльність“). Стаття 1. Також нагадуємо про зовнішню експертизу результатів проєктів, зокрема партнерами з країн-членів програми Еразмус+.

Корисно додатково переглянути відеопрезентації семінару ЕАСЕА щодо підготовки та подання фінальної звітності минулого року: 1й день  – за посиланням тут2й день – за посиланням тут.

Якщо виникають проблеми під час впровадження проєктів, запрошуємо звертатись без вагань! 

Дякуємо за співпрацю! З повагою, команда НЕО в Україні. 

Попередня Оновлення «Національного освітнього глосарію: вища освіта»