Публікація: Erasmus+ Blended Intensive Programmes. Basic Toolkit

OeAD та Nuffic спільно опублікували детальний інструментарій для успішної реалізації змішані інтенсивні програми (Blended Intensive Programmes, BIP).

Завантажити Erasmus+ Blended Intensive Programmes. Basic Toolkit.

Змішані інтенсивні програми Еразмус+ (BIP) поєднують віртуальне викладання та навчання з короткими періодами мобільності. Це дозволяє проводити змістовні зустрічі між учасниками щонайменше з трьох європейських вищих навчальних закладів. Таким чином, студенти та співробітники університетів, для яких тривале перебування за кордоном не є можливим, можуть брати участь у міжкультурному обміні.

Щоб підтримати вищі навчальні заклади в успішному впровадженні BIP, OeAD та Nuffic опублікували посібник, який охоплює весь життєвий цикл BIP і містить поради та рекомендації щодо планування, розробки, підготовки та впровадження BIP. Інструментарій ґрунтується на практичному досвіді викладачів та представників міжнародних офісів. Для того, щоб змалювати якомога більш різноманітну картину, були опитані співробітники з різних установ та з різним досвідом організації BIP. Крім того, перші результати опитування студентів в Австрії та Нідерландах дають уявлення про їхній досвід роботи з BIP.

Інструментарій в першу чергу призначений для координаторів Еразмус+, які займаються адміністративними аспектами BIP, а також для викладачів, які організовують та впроваджують курси.

Інструментарій було презентовано на заході з навчання за принципом “рівний-рівному” в приміщенні OeAD 14 травня 2024 року. Учасники розробки та інші зацікавлені представники закладів вищої освіти з Хорватії, Нідерландів та Австрії зібралися разом, щоб обмінятися досвідом та обговорити виклики, пов’язані з організацією БІП. Документація заходу доступна тут.

Попередня Інфосесія про можливості Еразмус+ для міжнародного відділу та працівників Мукачівського ...