Рекомендації Міністерства молоді та спорту України щодо участі в конкурсах Програми Еразмус+ на 2024 рік

Міністерство молоді та спорту України пропонує молодіжним та спортивним організаціям взяти участь у конкурсах Програми Еразмус+ за різними напрямами і типами проєктів відповідно до пріоритетів зазначених у додатку.

Всі деталі конкурсів у сфера молоді та спорту на 2024 рік у Керівництві до Програми Еразмус+  мовою оригіналу.

На 2024 рік у сферах молоді та спорту відкрито конкурси за такими напрямами:

  • КА1: Youth mobility (Навчальна мобільність):
    1. KA1. Youth mobility – Youth Exchanges (Мобільність молоді – молодіжні обміни).
    2. KA1. Youth Mobility – Youth Workers Mobility (Мобільність молоді – мобільність молодіжних працівників).
    3. KA1. Youth Mobility – Youth Participation (Мобільність молоді – мобільність для молодіжної участі).

Детальна інформація про конкурси, пошук партнерів, базу поточних проєктів і відкриті корисні ресурси у сферах молоді та спорту.

Наголошуємо, що при розробці проєктної заявки для участі в конкурсі КА1. Youth mobility (Навчальна мобільність), дотримання програмних пріоритетів обов’язкове!

 

  •  КА2: Cooperation Among Organizations and Institutions (Співпраця між організаціями та установами):
    1. Партнерства співпраці у сфері молоді – 2 конкурси (КА2. Cooperation partnerships in youth)
    2. Партнерства співпраці у сфері спорту (КА2. Cooperation partnerships in sport)

Наголошуємо, що при розробці проєктної заявки для участі в конкурсі КА2: Cooperation Among Organizations and Institutions (Співпраця між організаціями та установами), дотримання програмних пріоритетів обов’язкове!

Звертаємо увагу що в цьому типі конкурсів українські організації, які працюють у сферах молоді та спорту можуть бути партнерами. Національні агентства Еразмус+ в 33 країнах-членах Програми, отримали окремий бюджет на підтримку подолання викликів війни росії проти України.

 

  • КА2Cooperation Among Organizations and Institutions – Сapacity building (Співпраця між організаціями та установами, розвиток потенціалу):
    1. КА2. Capacity Building in the field of youth (CBY) (Розвиток потенціалу у сфері молоді).
    2. KA2. Capacity Building in the field of sport (CBS) (Розвиток потенціалу у сфері спорту).

Наголошуємо, що при розробці проєктної заявки для участі в конкурсі КА2: Cooperation Among Organizations and Institutions (Співпраця між організаціями та установами, розвиток потенціалу), дотримання програмних та тематичних пріоритетів обов’язкове!

 

У разі залучення Міністерства молоді та спорту України як партнера проєктів, звертаємо увагу на обов’язковість дотримання національних інтересів разом з програмними та тематичними пріоритетами, зокрема за проєктами напрямів КА2Cooperation Among Organizations and Institutions, Capacity Building (Співпраця між організаціями та установами, розвиток потенціалу).

Звертаємо увагу що в цьому типі конкурсів українські організації, які працюють у сферах молоді та спорту можуть бути заявниками та партнерами.

Координатор проєктної команди має до 22 січня 2024 року обов’язково надіслати короткий опис проєктної заявки (мета, завдання, напрями діяльності та очікувані результати, інновації та запланований вплив на індивідуальному, інституційному, місцевому та національному, системному рівнях, відповідність проєктної заявки регіональним і національним пріоритетам, запланований склад партнерства проєкту) до Мінмолодьспорту на електронну адресу radchuk@mms.gov.ua та ivanov@mms.gov.ua.

Попередня Участь у стартовій зустрічі проєкту Еразмус+ CBHE DIGITRANS (12.02.2024 р., ...