Розповсюдження матеріалів в рамках проекту Представництва ЄС в Україні “Дні кар’єри ЄС” (10.04.19, м. Львів)


Традиційний уже «День кар’єри ЄС», що проводиться завдяки продуктивній співпраці ЛНУ ім. Івана Франка, Інформаційного центру ЄС та Представництва Європейського Союзу в Україні, відбувся в Університеті 10 квітня 2019 року та зібрав рекордну кількість відвідувачів. Додамо, що захід відбувся за підтримки Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської торгово-промислової палати, Львівського обласного центру зайнятості, Європейської бізнес-асоціації. Співорганізаторами «Дня кар’єри ЄС» у Львові є Відділ сприяння працевлаштуванню студентів та випускників ЛНУ ім. Івана Франка, Інформаційний центр ЄС, під керівництвом Наталії Антонюк та ГО «Студія Європейського Менеджменту». Інформаційнийсупровід – FrankoTV. Цьогорічним офіційним партнером заходи виступила компанія JTIУкраїна.

Розпочався «День кар’єри ЄС» панельною дискусією «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз?». Тема дискусії викликала величезне зацікавлення серед студентства – і це цілком закономірно. Адже учасниками розмови були люди, від яких значною мірою залежить професійне майбутнє нинішніх студентів.

Провідні роботодавці регіону та України з різних секторів економіким, зокрема JTI Україна, Tickets.UA, Leobit, DMPGroup, Epam, !FEST,Nestle, PwC, KPMG,PhilipMorris, T.B. Fruitt, Ензим, Бей-транс, Хлібпром, CRH, Укрсиббанк, Кредобанк, Банк Львів, UKEESS, VEO, Intetics, Zone 3000, Otakoyi, Укрполта ін., представили вакансії для студентів, розповідали про можливості стажувань практики і заохочували студентів залишити свої резюме для майбутнього успішного працевлаштування. Також відвідувачі «Дня кар’єри ЄС» мали нагоду безкоштовно відвідати актуальні тематичні тренінги для покращення своїх навиків складання резюме, самопрезентації та комунікації при поданні заявок на грантові програми навчання і стажування в ЄС, програми практики у міжнародних компаніях.

На презентації програми Erasmus+, організованої відділом міжнародних зв’язків Львівського університету спільно з Національним Еразмус+ офісом в Україні, Оксана Краєвська, інституційний координатор програми Еразмус+, розповіла про 10 кроків, які потрібно зробити студентам та викладачам для отримання незабутнього досвіду міжнародної академічної мобільності. Проте говорили не лише про організацію конкурсу, подачу аплікацій та відбори, а й надихалися розповідями учасників Еразмус+, які після повернення з навчання за кордоном ділилися своїм досвідом, розповідали про важливість програми для особистого розвитку, мотивували брати участь в програмі мобільності. Таким чином наші студенти допомагають Університету в здійсненні важливої мети – інтернаціоналізації освіти.

Завершальним етапом «Дня кар’єри ЄС» стала Євровікторинавід Представництва ЄС в Україні та розіграш цінних тематичних подарунків від компаній-учасників.

Підготовлено за матеріалами: https://euroquiz.org.ua/events/view/341 

Попередня Інформаційний день Програми ЄС Еразмус+ Молодь (5.04.19, м. Київ)