Семінар для Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ “Universities’ third mission: Partnering for social and economic development” (13-14 травня 2024 р., м. Самарканд, Узбекистан)

13-14 травня 2024 р. відбувся візит Національних експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ до Міжнародного університету туризму і культурної спадщини «Шовковий шлях» (м. Самарканд, Узбекистан) за темою «Universities’ third mission: Partnering for social and economic development».

Захід організовано консорціумом SPHERE – OBREAL Global (підтримка та сприяння експертам з реформування вищої освіти), до складу якого входять Університет Барселони (координатор) та Європейська асоціація університетів (EUA), – ініціатива, що фінансується Європейською Комісією. З січня 2015 р. SPHERE забезпечує тренінги та комунікацію для експертів з реформування вищої освіти (HERE) і національних Еразмус+ офісів (NEO) у країнах Європейського сусідства.

ПРОГРАМА заходу – завантажити

ЗВІТ щодо участі в навчальному візиті – завантажити.

Захід був спеціально розроблений для 80 членів Національних команд експертів з реформування вищої освіти (HERE) та НЕО з різних країн ЄС, Східного Партнерства та інших регіонів і зосереджувався на спільних зусиллях університетів і зовнішніх партнерів з метою сприяння соціальному та економічному розвитку. Від України участь в заходу взяла Катерина ЖДАНОВА, менеджер НЕО в Україні.

Експерти з Європи та партнерських регіонів поділилися кейсами своїх інституцій та країн, щоб проаналізувати досягнення та виклики; отримати глобальне розуміння мінливої ролі університетів у своїх екосистемах; дослідити інституційні та національні стратегії, спрямовані на покращення співпраці між університетами, бізнесом та громадянським суспільством.

Завдяки поєднанню пленарних дискусій та воркшопів протягом 2 днів у Самарканді учасники розглянули внесок університетів у місцеве суспільство та загальний розвиток громади, їхню адаптивність до локальних контекстів, а також дослідили стратегії максимізації впливу університетів через такі ключові питання, як інновації у викладанні або цифровізації.

 

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ семінару:

Попередня Вебінар спільно з УАС та ESN “Освітні можливості для #ErasmusGeneration”: ...