Терміново! Участь МОН України та заявки на 2 конкурси CBHE Strand 3 (дедлайн 19.02.2023 р.)

Шановні Еразмусівці! 

До Вашої уваги важлива інформація всім командам, які готують проєкти на конкурси з розвитку потенціалу вищої освіти СВНЕ STRAND 3 (участь МОН України є обов’язкова!!!) або планують долучити МОН України в якості партнера на проєкти СВНЕ STRAND 1 та 2!

Ми отримали інформацію від Міністерства освіти і науки України щодо можливості додаткового звернення щодо участі МОН України в якості партнера в проєктах СВНЕ в зв’язку з продовженням кінцевого терміну подання проєктів до Європейської Комісії.

Звертаємо увагу, що на додаток до листа Міністерства освіти і науки України (далі – Міністерство) від 30.12.2022 № 1/16073-22 (додається) інформуємо, що Європейська Комісія прийняла рішення продовжити для всіх кінцевий термін подання проєктів за напрямом КА2 “Розвиток потенціалу вищої освіти” (СВНЕ) до 17.00 28 лютого 2023 року (час за Брюсселем).
З метою отримання мандату підтримки від Міністерства за проєктами напрямів КА2 “Розвиток потенціалу вищої освіти” (strand 3) координатори проєктних команд мають можливість до 24:00 19 лютого 2023 року надіслати до директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Міністерства на електронні адреси shkabko@mon.gov.ua, husak@mon.gov.ua (контактна особа – державний експерт експертної групи з європейської інтеграції Сергій ШКАБКО, тел. (044) 481-32-08) короткий опис проєктної заявки з зазначенням обов’язкових елементів окремо за кожною позицією:

– напрям, за яким подається проєктна заявка: КА2 “Розвиток потенціалу вищої освіти”, strand 3 (Проєкти для структурної реформи / Structural reform projects)

АБО
КА2 “Розвиток потенціалу вищої освіти”, strand 3 (Проєкти для структурної реформи / Structural reform projects), окреме цільове вікно “Посилення цифрового освітнього середовища в Україні / Strengthening the education digital environment for Ukraine”.

Всі позиції для підготовки подання, контакти й інші деталі у листі від 16.02.2023 р. МОН України про можливість додаткового звернення та засідання комісії.

Про національні пріоритети.

Проєктні заявки, які відповідають встановленим вимогам, буде розглянуто на додатковому засіданні Комісії з відбору заявок (орієнтовна дата проведення – 22 лютого 2023 року).

Про результати розгляду заявок проєктні команди буде повідомлено додатково після 23 лютого 2023 року.
Проєктні команди, які подали заявки за напрямом КА2 “Розвиток потенціалу вищої освіти”, Strand 3 (Проєкти для структурної реформи / Structural reform projects), окреме цільове вікно “Посилення цифрового освітнього середовища в Україні / Strengthening the education digital environment for Ukraine” будуть запрошені для короткого представлення своїх проєктів. Посилання та точний час для підключення буде надіслано додатково.

Ще раз нагадуємо та звертаємо увагу що на два вищевказаних конкурси СВНЕ Strand 3 – МОН України є обов’язковим партнером! Це проєкти структурних реформ, який мають мати вплив на структурні зміни у сфері вищої освіти на національному чи/та секторальному рівні!

Таким чином участь МОН України важлива у роботі команд, які готують проєкти на початковому етапі!

Контактуйте команду МОН України для активного залучення в роботу!

Нагадуємо для конкурсів СВНЕ Strand 1 та 2 участь МОН України не є обов’язковою, проте якщо команда, яка готує проєкт, вважає що участь МОН України є необхідною, Ви також можете надіслати листи звернення для їх участі.

Якщо команда отримає погодження участі МОН України, має в проєктній заявці обов’язково вказати цю інформацію та зберегти лист, який буде отримано від МОН України. Також додати в заявку іншу відповідну інформацію щодо ролі та участі команди від МОН України тощо.

Інша корисна інформація для команд СВНЕ проєктів.

Довідково: Інформація про пріоритети та участь МОН України, яка була розміщена 3 січня 2023 р.

 

Попередня Відкритий круглий стіл «Академічна мобільність в умовах війни» (09.02.2023 р., ...