Тренінг «Кращі практики цифровізації в ЄС» в межах проєкту Еразмус+ (08.05.2024 р., онлайн)

8 травня 2024 р. економічний факультет Запорізького національного університету провів тренінг «Кращі практики цифровізації в ЄС». Захід відбувся в межах реалізації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне 101085727 – EU-DIGITIZATION – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Digitalization of the economy in the context of the Covid-19 pandemic as a strategic platform for economic development of the state» / «Цифровізація економіки в умовах пандемії Сovid-19 як стратегічна платформа розвитку економіки держави».

До заходу долучилось понад 100 учасників з різних університетів / міст України: Держаний університет «Житомирська політехніка» (м. Житомир); Запорізька обласна державна адміністрація (м. Запоріжжя); Запорізька обласна рада (м. Запоріжжя); Литовський університет спорту (Литва); Національний авіаційний університет (м. Київ); Національний Еразмус+ офіс в Україні (National Erasmus+ Office in Ukraine) (м. Київ); Національний університет «Львівська політехніка» (м. Львів); ПАТ «Запоріжсталь» (м. Запоріжжя); Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя (м. Тернопіль); Університет економіки (Варна); Хмельницький національний університет (м. Хмельницький).

Під час заходу з презентаціями виступили: ЄВТУШЕНКО М., заступник директора Департаменту фінансів, Запорізька обласна державна адміністрація; ПИРХ М., менеджер платіжного продукту, компанія Wix.com; ГУДКОВ Д., technical Artist; ГУДКОВА А., психолог; СВІТЛИЙ Д., фінансовий директор, ПП «Онікс-Софт» (канд. екон. наук); КУРКУЛА С., спеціаліст із розробки та впровадження інформаційних систем, ТОВ «Бізнес Софт»; БРУТЯН К., директорка Центру інтерактивного розвитку «ARISTOCRAT» (м. Кривий Ріг) (канд. екон. наук, доцентка); ФОМЕНКО В., фахівець з Web Design; ЛОСЄВА Е., профорг економічного факультету Запорізького національного університету, студентка ОП «Управління персоналом та економіка праці»; БУГАЙ О., керівник відділу продажів, ІТ «Natife LLC».

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні у своєму виступі  вказала, що наразі в Україні реалізуються 2400 проєктів. Також спікерка висвітлила виклики та можливості проєктів в межах Програми ЄС Еразмус+ та надала інформацію щодо напрямів конкурсів для подання проєктних заявок й щодо особливостей впровадження проєктів під час воєнного стану в Україні.

Спікери зосередили увагу на таких актуальних питаннях як: використання відкритих інформаційно-аналітичних систем для аналізу показників місцевих бюджетів; рayment Product Manager: balancing between user needs  and business requests; створення ігор на Unreal Engine 5; практика автоматизації обліку в ЄС та Україні; використання інформаційних систем для ведення обліку на підприємствах в ЄС та Україні; важливість фінансової грамотності для розвитку дітей дошкільного віку; цифрові технології у графічному дизайні та доцільність їх використання у соціально-економічній сфері; електронна торгівля в умовах цифрової трансформації в ЄС та Україні; вплив IT сфери на економіку України в умовах війни.

Під час заходу учасники ознайомились з європейським досвідом використання цифрових технологій в економіці в умовах пандемії Сovid-19 та дізнались про можливості освоєння та використання кращих практик цифровізації в ЄС.

Деталі про захід та презентації спікерів за посиланням.

Сайт проєкту: https://cutt.ly/5wvzxRT7

Facebook: https://cutt.ly/lee5zEYu

Instagram: https://cutt.ly/Fee5xG5F

Додатково: Інформація про проєкт

Проєкт ЄС Еразмус+ «Цифровізація економіки в умовах пандемії Сovid-19 як стратегічна платформа розвитку економіки держави»  101085727 – EU-DIGITIZATION – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH.

Мета проєкту: Формування цифрової компетентності у здобувачів вищої освіти Запорізького національного університету та представників бізнесу шляхом впровадження європейського досвіду цифровізації економіки та навчання їх особливостей використання цифрових технологій у професійній діяльності (роботі), повсякденному житті, на українських підприємствах, що сприятиме стратегічному розвитку економіки області, регіону та держави в умовах пандемії Covid-19.

Завдання проєкту: Узагальнення та систематизація існуючих підходів до цифровізації економіки, дослідження європейського досвіду та розробка курсу на основі проведеного дослідження; поширення європейського досвіду використання цифрових технологій шляхом проведення тренінгів для здобувачів вищої освіти, представників бізнесу, навчально-педагогічних працівників.

Контактна особа: Дашко Ірина Миколаївна (+380973915082).

Попередня Тренінг для представників закладів професійної освіти «Проєкти Еразмус+: пріоритети, формування ...