Тренінг «Європейська політика згуртування для України» (21-22.10.2019, м. Київ)

21-22 жовтня 2019 р. у Національній академії державного управління при Президентові України відбувся тренінг на тему «Європейська політика згуртування для України».

Захід організовано в рамках Проекту ЄС за напрямком Модуль Жан Моне «Соціальна згуртованість в освіті і врядуванні: Європейські студії» продовжує реалізацію запланованих заходів. У тренінгу взяли участь майже 40 осіб. Представники різних сфер обговорили можливості застосування європейських інструментів розвитку регіонів в Україні, пропонували свої стратегії розвитку та плани заходів для згуртування громад. Усі дискусії точились навколо реальних ситуацій та проблем об’єднання громад, залучення зацікавлених сторін.

Захід відбувся за підтримки Інформаційного Центру ЄС, що функціонує в НАДУ, за сприяння директорки Інституту публічного управління та адміністрування І. Дегтярьової, а також у співпраці із провідним фахівцем з питань європейської політики згуртування та інтеграції України у європейський освітній простір – Оксаною Краєвською, доцентом Львівського Національного університету.

Під час тренінгу викладач Модулю М. Чулаєвська розкрила засади функціонування Європейського Союзу як міжнародної організації особливого типу, сучасні виклики і проблеми згуртування європейського суспільства в широкому і вузькому розумінні, звернула увагу на дезінтеграційні процеси в Європі: їх причини, наслідки, можливі шляхи розвитку. Учасники мали нагоду обговорити питання Брекзіту, його впливу на розвиток регіонів Великобританії на прикладі міст Лондон, Вулвергемптон, Кентенберрі, а також сценарії розвитку відносин з ЄС таких країн, як Норвегія, Швейцарія.

Попередня Тренінги в КПІ «ЄС як проривний підприємець» та «Бенчмаркінг і ...