Участь HERE team у роботі BFUG

HERE picНаціональна робоча група супроводу Болонського процесу в Україні (BFUG) у складі 19 представників вищої освіти та МОН України була розширена і оновлена Міністерством освіти і науки України у 2017 р. на основі Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+.

Національна BFUG визначила першочергові завдання та план діяльності, а також сформувала підгрупу з підготовки Болонського звіту України до конференції міністрів освіти Європейського простору вищої освіти – EHEA MINISTERIAL CONFERENCE PARIS 2018 (Париж, 23-24 травня 2018 р.), де разом з Міністром взяли участь представники Національної команди експертів. Матеріали конференції з перекладом українською мовою – за посиланням тут. Звіт про участь за посиланням тут.

У 2019 р. склад Національної BFUG був частково оновлений, з 17 членів групи – 11 Національних експертів, активна діяльність продовжилася.

Одним з головних завдань Національної BFUG, як і Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+, була підготовка рекомендацій щодо реформування національної системи вищої освіти в Україні з метою інтеграції до Європейського простору вищої освіти та виконання положень Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, сприяння імплементації положень Болонського процесу в українській системі вищої освіти та посилення процесу інтернаціоналізації в діяльності вітчизняних закладів вищої освіти.

У 2020 р., після зміни керівництва МОН України, склад Національної BFUG було змінено, в роботі Групи продовжують брати участь 3 представника Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ – Олег Шаров, Володимир Бахрушин, Михайло Винницький.

4-5 березня 2020 р. у м. Київ відбулося 69 засідання Групи супроводу Болонського процесу. Володимир Бахрушин, голова Національної команди експертів з реформування вищої освіти взяв участь в засіданні. Інформація за посиланням тут.

2-3 квітня 2020 року Міністерство освіти і науки України провело засідання правління Групи супроводу Болонського процесу та Редакційного комітету з підготовки Римського Комюніке. Детальніше на сайті МОН України – за посиланням тут.

Про діяльність, заходи і матеріали Національної команди експертів з реформування вищої освіти – за посиланням тут

Попередня Facebook-вебінар на тему «Портал учасників для реєстрації та пошуку організацій: ...