Участь у міжнародній конференції “Освіта, перепідготовка та інклюзія: трансформація під час криз” (15-16.09.2022, онлайн)

15-16 вересня 2022 року узято участь у міжнародній конференції “Освіта, перепідготовка та інклюзія: трансформація під час кризи”.

Захід відбувся у рамках головування України у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону (ЄСДР) у 2022 році. Гібридний формат конференції дозволив об’єднати онлайн та офлайн аудиторію з різних країн. Участь у конференції, зокрема, взяли національний координатор України в ЄСДР й заступник Міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції Ігор КОРХОВИЙ, заступник Міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій ШКУРАТОВ, заступник Міністра соціальної політики України з питань питань європейської інтеграції Ганна ПРОРОК, ректор ПНУ Ігор ЦЕПЕНДА, директорат регіональної політики, Європейської комісії Йоган МАГНУССОН, регіональний представник Фонду Ганнса в Україні, Республіці Молдова та Румунії Беньямін БОББЕ.

Пандемія COVID-19 та незаконна збройна агресія росії проти України завдала важкі удари по стабільності Дунайського регіону, ринкам праці, спровокували міграцію, проблеми з безробіттям і як ніколи загострили важливість інклюзивного підходу до питання працевлаштування та перепідготовки. Саме ця тематика й стала основою конференції.

Представник НЕО в Україні Жанна ТАЛАНОВА долучилась до заходу в межах Панелі 4 “Галузеві фінансові інструменти / програми / проекти” та презентувала можливості Програми ЄС Еразмус+ для закладів України; підтримку ЄС для України в умовах війни; питання інклюзії в межах проєктів Еразмус+. Спікер наголосила на розширенні можливостей для сфер вищої освіти, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, що в свою чергу відкриває нові горизонти до міжнародної співпраці та налагодженню нових плідних контактів та спільних проєктів.

Попередня Участь у конференції Європейської асоціації міжнародної освіти (13-16.09.2022, Барселона)