Участь у он-лайн зустрічі з Європейським Фондом Освіти (13.10.2020 р.)

13 жовтня 2020 року Національним агентством кваліфікацій проведено онлайн-зустріч з Європейським Фондом Освіти (ETF).

В онлайн-зустрічі узяли участь голова НАК Юрій БАЛАНЮК, члени НАК Тетяна СЕМИГІНА та Юрій РАШКЕВИЧ (HERE team), керівник відділу міжнародного співробітництва Наталія МАРКЕВИЧ та головний спеціаліст відділу управління систем кваліфікацій ЄФО Ар’єн ДЕЙ.

Під час зустрічі обговорювались новітні вектори європейської політики щодо кваліфікацій і тренди ринку праці. Відзначалось, що в умовах пандемії спостерігається економічний спад, чимало дорослих людей втрачають роботу і змушені опановувати нові навички та кваліфікації. Тому національні системи кваліфікацій мають швидко реагувати на нові суспільні запити, спрямовувати свої зусилля на визнання результатів неформального та інформального навчання. Наступного року плануються зміни загальноєвропейського міграційного законодавства, і це теж потребує певних зусиль із створення співставних національних та галузевих рамок кваліфікацій, центрів визнання кваліфікацій.

Також під час зустрічі обговорювались зміни у Національній рамці кваліфікацій України та завдання із її активнішого впровадження у національну систему кваліфікацій. Ці зміни мають бути відображені в Глобальному дослідженні національних рамок кваліфікацій, результати якого раз на два роки оприлюднює CEDEFOP (Європейський центр з розвитку професійної освіти).

Підготовлено за матеріалами.

Попередня Вітаємо переможців Програми ЄС Еразмус+ з міжнародної мобільності у вищій ...