Участь у підготовці комплексного проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» (18.01.2018)

18 січня 2018 р. (попередні заходи відбулися 10 листопада та 8 грудня 2017 р.,) в Комітеті Верховної Ради України з питань науки і освіти було проведено засідання робочої групи з обговорення концепції комплексного проекту щодо змін до Закону України «Про вищу освіту», а також питання управління закладом вищої освіти.

Серед членів робочої групи – Національні експерти з реформування вищої освіти (HERE team) Програми Еразмус+: Юрій Рашкевич та Олег Шаров (Міністерство освіти і науки України), Володимир Луговий (Національна академія педагогічних наук України) та Світлана Калашнікова (Інститут вищої освіти НАПН України), Володимир Бахрушин (Реанімаційний Пакет Реформ), Михайло Винницький (Національний університет «Києво-Могилянська академія») та Жанна Таланова (Національний Еразмус+ офіс в Україні).
Звертаємо увагу: наступне засідання робочої групи заплановано на 25 січня 2018 р.

Додатково:
У грудні 2017 р. Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти ініціював початок роботи з підготовки змін до Закону України «Про вищу освіту» відповідно до сучасних викликів реформування вищої освіти та створив відповідну робочу групу.
До складу робочої групи увійшли 43 народних депутата України, представники міністерств освіти і науки, соціальної політики, охорони здоров’я, економічного розвитку і торгівлі, фінансів, оборони України, Державної інспекції навчальних закладів України, громадських організацій, а також керівники, науково-педагогічні та наукові працівники закладів вищої освіти та наукових установ. Склад робочої групи зз підготовки комплексного проекту щодо змін до Закону України «Про вищу освіту» (станом на 22.12.2017р.): http://kno.rada.gov.ua/uploads/documents/36707.pdf

Попередня Щорічна конференція національних експертів з реформування вищої освіти «EU and ...