Участь у семінарі в межах проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» – сходинка до зміцнення міжнародного наукового співробітництва (16.06.2022, онлайн)

16 червня 2022 року відбувся семінар в межах проєкту Жан Моне «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» – сходинка до зміцнення міжнародного наукового співробітництва.

Близько 20 учасників, працівників Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка долучились до заходу.

З вітальним словом до учасників семінару звернулись Євген Соболь, доктор юридичних наук, професор, ректор ЦДПУ В. Винниченка; Лілія Клочек, доктор психологічних наук, доцент, в.о. проректора з наукової роботи ЦДПУ В. Винниченка; Тетяна Фурсикова, доктор педагогічних наук, доцент, декан факультету математики, природничих наук та технологій ЦДПУ В. Винниченка.

Мету проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» представила Катерина Акбаш, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри математики, статистики та інформаційних технологій ЦДПУ В. Винниченка. Контекст роботи з цільовими групами у просвітницькій діяльності з гендерної проблематики висвітлила Наталя Пасічник, доктор історичних наук, професор кафедри математики, статистики та інформаційних технологій ЦДПУ В. Винниченка. Питання реалізації проекту та роль міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень у науковій експертизі його результатів представив Ренат Ріжняк, доктор історичних наук, професор кафедри математики, інформатики, економіки та методики їхнього навчання ЦДПУ В. Винниченка.

До обговорення доповідей долучилась менеджер НЕО в Україні Вероніка Ткаченко, яка наголосила, що проєкт напряму Жан Моне «СУБНАЦІОНАЛЬНА ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ: БАЛАНС ЦІННОСТЕЙ ЄС ТА УКРАЇНСЬКИХ РЕАЛІЙ» синергує з проєктами, що раніше реалізовувались в університеті, сприяє вдосконаленню викладацької діяльності та досліджень в межах університету, діалогу між науковим світом та суспільством, а також отриманню нових знань щодо ролі ЄС у глобалізованому світі. Також висвітлено пріоритети нової Програми Еразмус+ 2021-2027, а також можливості в межах конкурсів Програми.

Попередня Презентація індивідуальних можливостей Еразмус+ в межах Дня кар'єри ЄС (16.06.2022, ...