Участь у відкритті проєкту LTA Beyond Borders – Neighbours together (20-24.06.2022 р., Париж, Франція).

20-24 червня 2022 р. команда НЕО в Україні приєдналась до відкриття проєкту LTA Beyond Borders – Neighbours together, що відбувся в м. Париж, Франція. Захід організаовано Erasmus+ Youth & Sports National Agencies (Польщі, Словенії, Франції, Німеччини, Фінляндії, Чехії та Литви), SALTO Resource Centres (EuroMed, South East Europe and Eastern Europe and Caucasus) за участі координатора Національного Еразмус+ офісу в Україні та української делегації. У заході взяло участь понад 120 учасників з різних країн світу, зокрема і з України.

Мета заходу об’єднати організації Європи та інших країн світу задля потужної співпраці в межах Програми Еразмус+ та Європейський корпус солідарності. В межах проєкту було розроболено портал для публікації історій успіху та успішних практих учасників проєктів для молоді.

Координаторка НЕО в Україні Світлана ШИТІКОВА приєдналась до заходу та розповіла про ситуацію в Україні та особливості участі в Програмі ЄС Еразмус+ під час воєнного стану в Україні. Спікер зосередила увагу на поточному стані освіти та молоді, викликів та шляхів їх подолання через співпрацю з європейськими партнерами. Під час заходу було висвітлено ключові напрями співпраці в межах Програми ЄС Еразмус+ для молоді, вимоги до партнерств, існуючий досвід задля розширення співпраці та подальшої синергії з урахуванням додаткових можливостей для України.

Попередня European Education and Innovation Summit (23.06.2022, онлайн)