Участь в IV Міжнародному ярмарку грантів у сфері культури (25.05.21 р.)


25 травня 2021 р. Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні та Український культурний фонд вчетверте провели Міжнародний ярмарок грантів у сфері культури, який пройшов у гібридному форматі. Інформаційними партнерами заходу виступили Громадський простір та Ресурсний центр ГУРТ. Четвертий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури відкрив міністр культури та інформаційної політики України Олександр ТКАЧЕНКО.

Програма має особливе значення для заявників, адже підтримує та дає шанс реалізовувати креативний потенціал, що створює потужний продукт. Це не зі слів, не уявно, а дійсно потужна можливість реалізувати власну ідею аудіовізуального, культурного, креативного секторів, якою я раджу користуватись“, – підкреслив Міністр культури та інформаційної політики.

ПРОГРАМА заходу за посиланням.


Національне бюро програми в Україні на Четвертому міжнародному ярмарку грантів у сфері культури поділились підсумками перших 7-ми років роботи програми та своєї діяльності. Разом із тим, під час заходу у кожного охочого була можливість дізнатись про відкриті грантові можливості для українських організацій.

Особливу увагу було приділено дискусії щодо перспектив синергії між найбільшими європейськими грантовими програмами: «Горизонт Європа» (в минулому Горизонт 2020), Ерасмус+, а також «Креативна Європа», і, звичайно, як українські митці можуть використати їх можливості для стабільної роботи на міжнародному рівні.

Під час заходу координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС) Світлана ШИТІКОВА презентувала нову Програму ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр., її можливості для українських організацій у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту, а також надала чіткі рекомендації щодо успішної участі вже в найближчих конкурсах. Спікер зосередила увагу на існуючих результатах та проєктах попередньої Програми Еразмус+ з 2014 р., що як результат синергуватимуть для розбудови нових якісних партнерств з досвідченими українськими партнерами.

Протягом дня також було проведено презентації наступних програм та проєктів: Український інститут книги, Український культурний фонд, Goethe-Institut в Україні, House of Europe, Міжнародний фонд «Відродження», Український інститут, Австрійський культурний форум в Києві, Zagoriy Foundation та інші.

Окрім того, відвідувачі були запрошені на оффлайн-інтенсив у Києві з підготовки грантових заявок на європейські програми. Відвідувачі дізнались про те, яка команда та компетенції потрібні організації для реалізації проєктів, підтриманих європейськими програмами, про юридичні аспекти роботи, побудову міжнародних партнерств, тестування власних ідей та бюджетування грантових проєктів.

Попередня Вебінар про можливості Програми ЄС Еразмус+ у сфері професійної (професійно-технічної) ...