Вебінар про можливості Програми ЄС Еразмус+ у сфері професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти (VET) (21.05.2021 р.)


21 травня 2021 р. для представників місцевої влади, навчально-методичних центрів та закладів професійної освіти запрошують було проведено вебінар на тему “Детально про конкурси ERASMUS+ для П(ПТ)О”. Захід було організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні спільно з Командою підтримки реформ Міністерства освіти і науки України, а також закладами освіти, які мають успішний досвід міжнародного співробітництва.

Під час заходу експерти розповіли про можливості участі учнів, педагогів та інших стейкхолдерів сфери профосвіти у конкурсах ERASMUS+, а також поділились досвідом співпраці з міжнародними проєктами. До заходу приєдналось понад 180 представників закладів вищої освіти, місцевої влади, навчально-методичних центрів та закладів професійної освіти.

З вітальним словом до учаснкиів звернулась Жанна ТАЛАНОВА, менеджер НЕО в Україні (проєкт ЄС), презентувавши нову Програму ЄС Еразмус+ та нові можливості міжнародної співпраці для закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти (VET).

Учаснкиам було проведено 3 презентації за участі членів команди НЕО в Україні – Іванни АТАМАНЧУК, Вероніки ТКАЧЕНКО та Катерини ЖДАНОВОЇ з наступних напрямів Програми Еразмус+ на 2021-2027 рр.: Розвиток потенціалу молоді (CAPACITY BUILDING IN THE FIELD OF YOUTH), Партнерства співпраці для закладів VET (COOPERATION PARTNERSHIPS), Центри професійної досконалості для закладів VET, Створення альянсів задля інновацій (ALLIANCES FOR INNOVATION).

Учасникам також було представлено досвід підготовки та впровадження проєктів ЕРАЗМУС+ від Українського Католицького університету та досвід підготовки та впровадження проєктів ЕРАЗМУС+ НТУ «Дніпровська політехніка». Наприкінці заходу Тетятна БІЛЕЦЬКА, Команда підтримки реформ Міністерства освіти і науки України, підвела підсумки та наступні кроки щодо участі в межах нової Програми ЄС Еразмус+, анонсувавши наступні заходи серії.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ СПІКЕРІВ:

  • “Розвиток потенціалу молоді”, К. Жданова – завантажити.
  • “Партнерства співпраці для закладів VET”, І. Атамачнук – завантажити.
  • “Центри професійної досконалості для закладів VET”, В. Ткаченко – завантажити.
  • “Створення альянсів задля інновацій”, К. Жданова – завантажити.
  • “Досвід досвід підготовки та впровадження проєктів ЕРАЗМУС+ від Українського Католицького університету”, С. Палаженко – завантажити.
  • “Досвід досвід підготовки та впровадження проєктів ЕРАЗМУС+ від НТУ «Дніпровська політехніка», К. Пряжнікова – завантажити.
  • Відповіді на поширеня запитанняза посиланням.

КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ:

Щиро дякуємо всім за участь!

Попередня Інформаційна сесія для представників НПУ імені М. Драгоманова (21.05.2021, он-лайн)