Участь в установчій конференції Всеукраїнської мережі органів з визнання іноземних кваліфікацій UareNet (02.03.2020, м. Київ)


02 березня 2020 року у м. Київ відбулася установча конференція Всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet.

Організаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України та Національний інформаційний центр академічної мобільності ENIC Ukraine (ДП «Інформаційно-іміджевий центр»).

Представники 85 закладів вищої освіти України, які першими прийняли рішення про приєднання до мережі, представники Єврокомісії, Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури (EACEA), Європейського реєстру забезпечення якості освіти (EQAR), Європейської студентської ради (ESU), профільних Міністерств та національних інформаційних центрів академічної мобільності ENIC-NARIC країн ЄПВО долучились до заходу.

З вітальним словом до учасників конференції звернулись заступник Міністра освіти і науки України Єгор СТАДНИЙ та директор Національного інформаційного центру академічної мобільності ENIC Ukraine Вікторія СЕРГІЄНКО.

Спікерами заходу також були: Наталія СТУКАЛО, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Ярослав БОЛЮБАШ, відповідальний секретар Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус + офісу в Україні, Єннеке ЛОКХОВ, Віце-президент Бюро Національних інформаційних центрів академічної мобільності мережі ENIC-NARIC, Колін ТУК, директор Європейського реєстру забезпечення якості освіти (EQAR) та Аллан Бруун ПЕДЕРСЕН, старший радник Національного агентства з питань науки та вищої освіти Міністерства вищої освіти та науки Данії (ENIC-NARIC).

Довідково:

Всеукраїнська мережа з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet була заснована шляхом підписання Меморандуму про її створення та розвиток між Міністерством освіти і науки України та ENIC Ukraine 18 лютого 2020 року.

Координатором мережі UaReNet є ENIC Ukraine. Заклади вищої освіти України можуть приєднатися до мережі UaReNet та стати її повноправними учасниками після підписання протоколу про приєднання до Меморандуму. Учасники мережі отримують сертифікат та можуть використовувати символіку мережі в інформаційних цілях та поточній діяльності.

Діяльність мережі UaReNet буде спрямована на вдосконалення та розвиток процедури визнання іноземних освітніх кваліфікацій в Україні.

Основними завданнями мережі є:

  • формування та поширення культури прозорого та доброчесного визнання в Україні;
  • зміцнення співпраці компетентних органів з визнання в Україні;
  • налагодження обміну інформацією та досвідом, популяризація взірцевих практик визнання іноземних кваліфікацій;
  • дослідження та розв’язання проблемних питань у сфері визнання.

Підготовлено з використанням матеріалів: http://enic.in.ua/index.php/ua/novini/243-ustanovcha-konferentsiya-vseukrajinskoji-merezhi-z-viznannya-inozemnikh-osvitnikh-kvalifikatsij-uarenet 

Попередня Семінар "Особливості конструювання освітніх програм на основі міжнародного досвіду в ...