УРЯД ВНІС ЗМІНИ ДО ПРАВИЛ ПЕРЕТИНУ КОРДОНУ СТУДЕНТАМИ ДЕННОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

Шановні інституційні координатори Еразмус+ і керівники відділів міжнародної співпраці та мобільності!

Звертаємо увагу на зміни до Постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України».

2 квітня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України». Раніше пропозицію відновлення цієї можливості озвучували студенти Маріупольського та Сумського державних університетів під час зустрічей із Президентом України Володимиром Зеленським. На доручення Президента МОН України розробило відповідну постанову. (До Постанови КМУ № 57, правила щодо перетину кордону доповнено пунктом 219 згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 02.04.2024 р. N 366)

Інформація та деталі на сайті МОН України

 

Шановні партнери!

Просимо уважно вивчити цю інформацію та переглянути внутрішні положення про мобільність, якщо вносили зміни щодо участі цієї категорії чоловіків на період воєнного стану в Україні, то варто переглянути з врахуванням змін до постанови вказаних вище та щодо відповідальності щодо повернення та продовження навчання, перезарахування періодів та результатів навчання після завершення семестрового навчання.

Поінформуйте

  • Ваших студентів про детальний перелік документів, який потрібен буде підготовлений для участі в міжнародній академічній мобільності. Зверніть їх увагу, що тільки у разі наявності повного пакету документів, ДПСУ може бути прийняте позитивне рішення щодо перетину кордону для участі в міжнародній академічній мобільності строком на один семестр. Інформуйте студентів про правила участі в конкурсах та необхідної документації. Звертайте увагу що якщо студенти планують звертатись в заклад за кордоном, мають обов’язково спочатку уточнити таку можливість зі своїм закладом та обов’язково ставити в копію під час такої комунікації.
  • Ваших міжнародних партнерів про такі зміни та готовність долучати студентів, а не тільки студенток до міжнародної академічної семестрової мобільності.

Звертаємо увагу:

  • на важливість внутрішніх інституційних положень, процедур і механізмів щодо академічної мобільності та особливості мобільності під час воєнного стану,
  • наявність міжінституційної угоди на мобільність в межах Програми ЄС Еразмус+ має бути обовязково підписана між відправляючою і приймаючою сторонами.

Ми на постійному зв’язку!

Попередня Презентація індивідуальних можливостей Еразмус+ в межах ESN Kyiv щорічній Асамблеї ...