Вебінар для координаторів університетів-грантоутримувачів проєктів Еразмус+ напряму CBHE 2022-2023 рр. (11.01.2024, онлайн)

11 січня 2024 р. команда НЕО в Україні провели вебінар для координаторів університетів-грантоутримувачів проєктів Еразмус+ конкурсу «Розвиток потенціалу вищої освіти (CBHE)» 2022-2023 рр.

28 учасників узяли участь у зустрічі.

Світлана ШИТІКОВА, Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні презентувала особливості управління проєктами СВНЕ в Україні, а саме:

  • завершення стадії підписання Грантової угоди, партнерської угоди, загальні вимоги до реалізації проєкту: проведення діяльності, забезпечення стійкості та впливу результатів проєкту; внутрішні інституційні стратегічні документи та регулюючі положення; ведення проєктної документації;
  • управління коштами проєкту: отримання та зарахування валютних коштів на рахунок організації, документи для Державної казначейської служби, проведення виплат, оплата робіт за проєктом, витрати на відрядження, закупівля обладнання, оформлення договорів і документів;
  • ведення документації та звітування відповідно до національного законодавства в межах правил Програми ЄС Еразмус+.

Питання якості змісту проєктів та поширення результатів представила Жанна ТАЛАНОВА, заступниця координаторки Національного Еразмус+ офісу в Україні; менеджерка з аналітичної роботи та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team). Процес підготовки документів та необхідні процедури для Державної реєстрації проєктів ЄС Еразмус+ висвітлила менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні Вероніка ТКАЧЕНКО.

Попередня Презентація посібника "Вишенька на торті: Якісне планування молодіжних обмінів" (22.02.2024 ...