Вебінар «Програма ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр.» (21.06.2022, онлайн)

21 червня 2022 р. командою Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС) проведено вебінар (серія інформаційних сесій) щодо можливостей Програми ЄС Еразмус+ для представників Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та інших закладів вищої та професійної освіти (загалом більше 80 учасників).

Під час заходу команда НЕО в Україні провели 3 інформаційних сесії про можливості напряму Жан Моне, академічної мобільності для організацій, молодіжних обмінів, а також представили можливості Еразмус+ у сфері професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

Петро КРАЙНІК, менеджер НЕО в Україні, презентував можливості Програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне, пріоритети та цінності європейських студій, рекомендації щодо ініціації проєктів, підготовки та подання проєктних заявок, практичних кроків та впровадження активностей у проєктах на час військового стану, вимог щодо дотримання правил візуалізації, академічної доброчесності, щодо менеджменту проєктів, поширення результатів, забезпечення якості та стійкості результатів проєктів, питань інклюзії, забезпечення синергії та співпраці між проєктами, комунікації зі стейкхолдерами та цільовими групами тощо.

Іванна АТАМАНЧУК, менеджер НЕО в Україні, висвітлила ключові особливості та аспекти впровадження проєктів з мобільності. Спікер надала поради з пошуку партнерів, врахування особливостей та вимог щодо визнання результатів за проєктами з міжнародної мобільності Еразмус+, підписання угод та узгодження внутрішніх процедур для якісного та прозорого впровадження проєктів для студентів та працівників університетів. Також було окреслено низку виняткових заходів щодо інтеграції освітян України за проєктами з мобільності у вищій освіті в Європі за Програмою на період війни в Україні. Представник НЕО в Україні наголосила на важливості набуття цінного європейського досвіду та компетенцій учасниками під час участі в мобільності Еразмус+, необхідного для відновлення України.

Вероніка ТКАЧЕНКО, менеджер НЕО в Україні, презентувала можливості Еразмус+ для закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, наголосивши на нових можливостях співпраці та розбудови потенціалу через впровадження різних проєктів спільно з партнерами з України та ЄС, а також можливості молодіжних обмінів. Спікер також звернула увагу на нововведеннях Програми Еразмус+ для українців на час війни, а також на додаткових можливостях поза межах Програми.

“Higher Education and Erasmus+ before and during war: challenges, needs, resources and opportunities”, National Erasmus+ Office in Ukraine War&E+Opportunities_17.2022

Презентація “Еразмус+ 2021 2027 рр. для України: МІЖНАРОДНА МОБІЛЬНІСТЬ (КА1)” (21.06) (І. Атаманчук)

Попередня Форум "Beyond Borders - Neighbours together - Kick-off Event!" (21-23.06.22, ...