Вебінар щодо можливостей Програми Еразмус+ для закладів професійної освіти: Конкурс “Розвиток потенціалу професійної освіти” (CBVET) (19.04.2023, онлайн)

19 квітня 2023 року відбувся вебінар щодо можливостей конкурсу Розвитку потенціалу професійної освіти (CBVET) в межах Програми ЄС Еразмус+. Організаторами заходу виступили Директорат професійної освіти Міністерства освіти і науки України у співпраці з Національним ЕРАЗМУС+ офісом в Україні та Командою підтримки реформ МОН.

Більше 300 представників закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, навчально-методичних (науково-методичних) центрів (кабінетів) професійно-технічної освіти та організацій учнівського самоврядування долучились до вебінару та  онлайн-трансляції заходу.

Модераторкою заходу виступила Тетяна БІЛЕЦЬКА, заступниця директорки Команди підтримки реформ МОН – П(ПТ)О.  З вітальним словом до учасників вебінару звернулась  Жанна ТАЛАНОВА, менеджерка з аналітичної роботи та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team) Національного Еразмус+ офісу в Україні.

В межах презентації НЕО в Україні менеджерки Вероніка ТКАЧЕНКО та Жанна ТАЛАНОВА презентували можливості в межах конкурсу CBVET, вимоги до проєктних заявок, критерії оцінки проєктів та основні кроки для участі у програмі Еразмус+, а також шляхи та інструменти пошуку міжнародних партнерів.

Практики створення зв’язків між закладами профосвіти з України та Польщі в межах Програми ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» представила експертка Олена ШИНАРОВСЬКА.

Спікерами вебінару також стали представники проєктів-переможців конкурсу CBVET 2022 року. Олена ШЕЛІМАНОВА, доцент кафедри теплоенергетики Національного університету біоресурсів і природокористування України; національний координатор проєкту CBVET «VET partnership for Green and Smart Electricity in Building» та Едуард ГОНЧАРОВ, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області; національний координатор проєкту CBVET «Beyond Europe with Micro-credentials» висвітлили досвід співпраці із міжнародними партнерами на початковій стадії впровадження проєктів.

Матеріали заходу: 

Відеозапис

Попередня Участь у kick-off зустрічі Еразмус+ CBVET BEM (19.04.2023, онлайн)