ЄС надає мільйон підручників українським школярам до нового навчального року

9 вересня 2024 р. перша партія з 1 мільйона підручників з інформатики та мистецтва, надрукованих в ЄС для українських школярів, була передана українській владі. Ці нові підручники, надруковані українською мовою, доведуть загальну кількість підручників для України з початку війни до 1,5 мільйона. У той час як по всьому ЄС учні та вчителі вступають у новий навчальний рік, Комісія прагне забезпечити учням в Україні можливість продовжувати навчання, незважаючи на триваючі невибіркові безпілотні та ракетні атаки з боку російської агресії. 

Ця цільова підтримка освіти в Україні відбувається паралельно з підтримкою та інтеграцією українських дітей-біженців до шкіл ЄС. 

Дана передача підручників є результатом співпраці між низкою країн-членів ЄС. Файли для друку були підготовлені в Нідерландах, папір для книг був доставлений з Німеччини до Польщі, де кінцевий продукт був надрукований і відправлений через кордон в Україну у співпраці з українською владою.  

Ініціатива фінансується в рамках програми Еразмус+. Більше інформації про підтримку України з боку ЄС можна знайти за посиланням.

Попередня Запросіть міжнародних партнерів на зустріч з українськими закладами (17-20.09.2024 р., ...