Зустріч-семінар для керівників проектів і команд-переможців з координаторами проектів від Європейської Комісії (29-30.01.18, м. Брюссель)


29-30 січня 2018 р. в м. Брюссель, Бельгія відбулася зустріч для представників команд-переможців конкурсу Програми Еразмус+ КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти (CBHE) з країн-членів і партнерів за участі координаторів проектів від Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА), представників Генеральних Директоратів ЄС, Представництв ЄС в країнах-партнерах, Національних Еразмус+ офісів і Національних агентств Еразмус+.
У заході взяли участь 360 учасників з 71 країни.

Під час сесії Ральф РАДЕРС, директор Департаменту з розвитку потенціалу вищої освіти, Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Доріна АНГЕЛЕСКУ, менеджер програми, EACEA та інші спікери представили результати та перспективи в межах розвитку потенціалу для вищої освіти. Доріна АНГЕЛЕСКУ повідомила про збільшення кількості поданих заявок на 13% у порівнянні з 2016 роком, зростання кількості поданих заявок напряму КА2: CBHE у всіх регіонах порівняно з попередніми роками. Було висвітлено основні тематичні напрями проектних пропозицій: прикладні науки (інженерія) та природничі науки, врядування, забезпечення якості, різні аспекти управління проектом (структура гранту, внесення поправок, моніторинг та звітність, контакт з додатками і проектні документи, партнерські угоди).

Під час другої частини заходу учасники мали змогу долучитися до дискусії щодо фінансового управління, фактичних витрат, одинична вартість, фінансової звітності, остаточного розрахунку грантів, перевірок і аудиту. Під час семінарів учасники ознайомилися з ролями та спільними обов’язками координатора та партнерів, змінами в підходах до фінансового управління проектами CBHE, важливістю дотримання правил і процедур донорів, виконання партнерської угоди партнерами.

Під час сесії Helpdesk, переможці проектів напряму CBHE отримали можливість зустрітися з представниками EACEA (за участю Національних Erasmus+ офісів і Національних агентств Erasmus+) та проконсультуватися з представниками EACEA відповідальними за реалізацію проектів щодо успішного впровадження. Крім того, представники українських університетів обговорили специфіку українського законодавства та отримали поради щодо того, як найбільш ефективно виконувати проектні заходи та представниками Національного Еразмус+ офісу в Україні. Паралельно учасники мали змогу відвідати семінар щодо додаткового компоненту мобільності (Special Mobility Strand) та ознайомитись з правилами та механізмами мобільності студентів та персоналу.

Попередня Участь HERE team у розширеному засіданні Колегії МОН щодо пріоритетних ...