Зустріч з переможцями конкурсу 2017 Програми ЄС Еразмус+ напрям КА1: Ступенева мобільність (Joint Master/PhD Course) (7-8.07.2017, м. Київ)

7-8 липня 2017 р. в м. Києві Представництво Європейського Союзу в Україні спільно з Асоціацією випускників Еразмус Мундус (EMA) та Національним Еразмус+ офісом в Україні провели зустріч з переможцями конкурсу з індивідуальної мобільності Програми Еразмус+ напрям КА1: Ступенева мобільність.

Захід складався з двох інтенсивних днів, під час яких учасники прослухали презентації, обмінялись досвідом та зустрілись з представниками посольств. Також, в заході взяли участь переможці з Білорусі та Молдови, які надали коментарі щодо власного досвіду участі у конкурсі Програми Еразмус+.

7 липня 2017 р. Голова Представництва Європейського Союзу в Україні – Хюґ МІНҐАРЕЛЛІ привітав переможців конкурсу та представників EMA з 30-ти річчям Програми Еразмус. Давід СТУЛІК, прес-атташе ЄС в Україні, розповів про майбутнє співробітництво між Україною та ЄС, підкреслюючи важливу роль, яку відіграє саме молодь. Катерина ЖДАНОВА, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні, виступила з презентацією щодо додаткових можливостей в рамках Програми Еразмус+, зокрема програми обміну у сфері Молодь та дослідження за напрямом Марі Склодовської-Кюрі (Горизонт 2020). Спільно з представниками EMA було ініційовано провести опитування для новостворених студентів, щоб визначити можливі труднощі при подачі заявки на програму та шляхи для подальшого удосконалення.

19702095 1786642278027552 5672978979712672805 n

Учасники мали унікальну можливість зустрітись з представниками різних посольств (Іспанія, Португалія, Італія, Сполучене Королівство, Нідерланди, Австрія, Фінляндія, Чехія), до яких першочергово будуть від’їжджати українські студенти. Було проведено сесію, в якій студенти отримали відповіді на багато організаційних питань пов’язаних із національними візами, внутрішніми нормами та культурними відмінностями.

Тамара МАРЦЕНЮК, представник Національного університету «Києво-Могилянська академія», провела тренінг щодо культурного розмаїття та міжнародної комунікацій, розглянувши різні кейси культурних викликів, включаючи стереотипи, нерівності, групові думки тощо.

8 липня 2017 р. захід продовжився у зоні коворкінгу «Сад», де представники EMA провели презентацію про те, як отримати членство та скористатися ним, як організувати власну подію EMA та співпрацювати з іншими. Крім того, студенти зустрілися з випускниками програми Erasmus Mundus з попередніх років та провели інтенсивну дискусію з різних організаційних та культурних тем.

Довідкова інформація:
За результатами конкурсу 2017-2019 рр. індивідуальних стипендій з навчальної ступеневої мобільності, 36 українських студенти отримали стипендії на навчання за спільними магістерськими програмами Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Master Course – EMMC, Erasmus Mundus Joint Master Degrees – EMJMD), та один здобуватиме ступінь доктора філософії за спільними докторськими програмами (Erasmus Mundus Joint Doctorates – EMJD). Студенти Спільних програм Еразмус Мундус будуть навчатись у престижних університетах Австрії, Бельгії, Великої Британії, Данії, Іспанії, Італії, Ірландії, Польщі, Португалії, Угорщини, Франції, Швеції. Згідно з правилами програми Еразмус+ і магістри, і докторанти навчатимуться в університетах мінімум двох різних країн Європи; крім дисциплін спеціальностей, які вони обрали, стипендіати вивчатимуть мови і культуру країн перебування. З 2014 року за такими програмами вже навчається 152 стипендіатів: 138 магістрантів та 14 докторантів.

Деталі щодо участі у конкурсах: http://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/indyvidualni-hranty/stupeneva-mobilnist.html
За більш детальною інформацією просимо звертатись до Національного Еразмус+ офісу в Україні office@erasmusplus.org.ua, +38044-286-66-68
Отримайте додаткову інформацію щодо програм обміну Еразмус+ (Міжнародна кредитна мобільність) у відділі академічної мобільності/відділі міжнародних зв’язків Вашого вищого навчального закладу.

Попередня Інформаційна сесія «Можливості Програми ЄС Еразмус+ для університетів» (м.Львів, 19 ...