Матеріали Дня Жан Моне (8.11.18, м. Київ)


8 листопада 2018 р. в рамках Міжнародного інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ відбувся День Жан Моне, який складався з двох частин: Частина 1. Як успішно впроваджувати проект Жан Моне (для проектів-переможців). Частина 2. Як подати заявку на конкурс Жан Моне 2019 р. (для потенційних партнерів). Організаторами заходу виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України у тісній співпраці з Київським університетом імені Бориса Грінченка.

У заході взяли участь у першій частині – 77 представників, у другій частині – 127 представників закладів вищої освіти України, наукових установ, громадських організацій, органів державної влади та сфери бізнесу з Вінниці, Глухова, Дніпра, Житомира, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Кривого Рогу, Львова, Мелітополя, Миколаєва, Ніжина, Одеси, Острога, Полтави, Рівного, Сум, Тернополя, Харкова, Черкас, Чернігова та інших міст України.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися Любов ЩІТКА, в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, Міністерство освіти і науки України, Наталія ВІННІКОВА, проректор з наукової роботи Київського університету імені Бориса Грінченка Світлана ШИТІКОВА, координатор НЕО в Україні (1 частина) та Жанна ТАЛАНОВА, менеджер з аналітичних питань, НЕО в Україні (2 частина). Основним меседжем вітальних промов було те, що напрям Жан Моне є одним із ключових у Програмі ЄС Еразмус+, який сприяє поширенню досвіду ЄС та європейських студій в Україні.

Спікери – Світлана ШИТІКОВА, координатор НЕО в Україні, Петро КРАЙНІК, НЕО в Україні, Ірина СІКОРСЬКА, Національна команда експертів з реформування вищої освіти (HERE team); Оксана ГОЛОВКО-ГАВРИШЕВА, Львівський національний університет імені Івана Франка (Модуль Жан Моне, Центр досконалості Жан Моне) виступили за тематикою заходу, зосередили увагу на основних аспектах впровадження проектів Жан Моне та написання проектних заявок, а також відповіли на численні запитання та надали необхідні консультації. На завершення Жанна ТАЛАНОВА, менеджер з аналітичних питань, НЕО в Україні, надала коментарі щодо ключових питань із забезпечення якості як у реалізації проектів, так і в написанні проектних пропозицій та підбила підсумки дня Жан Моне .

Презентації спікерів:

Презентація про впровадження проектів Жан Моне

Презентація НЕО в Україні –Модернізація/ розроблення освітніх програм, дисциплін, молудів тощо – Жанна Таланова

Презентація рекомендацій з написання проектів

 

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро дякує усім учасникам за інтерес до Програми Еразмус+ у сфері вищої освіти та готовність впроваджувати проекти Жан Моне!

Попередня Матеріали кластерного семінару «Забезпечення якості освітніх програм відповідно до рекомендацій ...