Матеріали кластерного семінару «Забезпечення якості освітніх програм відповідно до рекомендацій Болонського процесу, Європейського простору вищої освіти та законів України «Про освіту», «Про вищу освіту» (7.11.18, м. Київ)


7 листопада 2018 р. у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка в рамках Міжнародного інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ відбувся кластерний семінар «Забезпечення якості освітніх програм відповідно до рекомендацій Болонського процесу, Європейського простору вищої освіти та законів України «Про освіту», «Про вищу освіту». Організаторами заходу виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України у тісній співпраці з Національними Агентствами Еразмус+ Європи, Національними Еразмус+ офісами країн-партнерів. У заході взяли участь понад 150 представників закладів вищої освіти України, наукових установ, громадських організацій, органів державної влади з різних міст України.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися координатор Проекту ЄС «Національний Еразмус+ офіс в Україні» Світлана ШИТІКОВА, Заступник Міністра освіти і науки України, Національний експерт з реформування вищої освіти Програми Еразмус+ (HERE team) Юрій РАШКЕВИЧ та Проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петро БЕХ.

Виступ Юрія РАШКЕВИЧА був присвячений розробленню освітніх програм в контексті модернізації освітніх програм та навчальних планів (компетентності, результати навчання). Жанна ТАЛАНОВА, експерт з аналітичних питань Національного Еразмус+ офісу в Україні, надала рекомендації щодо модернізації освітніх програм та навчальних планів у межах проектів програми Еразмус+ і національного законодавства. У кластерному семінарі також узяли участь Національні експерти з реформування вищої освіти Андрій СТАВИЦЬКИЙ, Володимир ЛУГОВИЙ та Вадим ЗАХАРЧЕНКО, а також представники проектів Темпус ALIGN Костянтин КИРИЧЕНКО та Еразмус+ QUAERE Андрій ГОЖИК та Віталій КУХАРСЬКИЙ.

Презентації Андрія СТАВИЦЬКОГО були присвячені опису освітніх програм (Інформаційний пакет ЄКТС) та забезпеченню якості спільних програм, Володимира ЛУГОВОГО – якості PhD програм. Вадим ЗАХАРЧЕНКО презентував досвід оцінювання внутрішніх систем забезпечення якості вищої освіти. Питання упровадження забезпечення якості висвітлили Костянтин КИРИЧЕНКО (освітні програми та НРК), Андрій ГОЖИК та Віталій КУХАРСЬКИЙ (внутрішнє та зовнішнє забезпечення якості).

ФОТО для завантаження (Наталя Мацибок-Стародуб, Центр комунікацій КНУ)

Презентація HERE team – Результати навчання:  Юрій Рашкевич

Презентація НЕО team – Розроблення освітніх програм в проектах програми Еразмус+Жанна Таланова

Презентація HERE team – Інформаційний пакет ЄКТСАндрій Ставицький

Презентація HERE team – Володимир Луговий

Презентація HERE team – Joint DiplomaАндрій Ставицький

Презентація HERE team – Вадим Захарченко

Презентація CBHE QUAERE team – Віталій Кухарський

Презентація CBHE QUAERE team – Андрій Гожик

Презентація CBHE QUAERE team – Ольга Люта

Презентація CBHE ALIGN project – Костянтин Кириченко

Опис CBHE проектів (InfoBox) 

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро дякує всім учасникам за інтерес до Програми Еразмус+ та участь у семінарі!

Попередня Матеріали семінару для переможців і виконавців проектів Еразмус+: Розвиток потенціалу ...