Презентація Еразмус+ в рамках “День кар’єри ЄС: Івано-Франківськ” (21.05.2019)


21 травня 2019 р. на базі Інформаційного центру Європейського Союзу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника пройшов «День кар’єри ЄС» від Представництва ЄС в Україні.

“Такий захід проходить у 15-ти містах нашої країни. Ці міста обиралися на конкурсній основі. Ми вже другий рік поспіль отримали право проводити “День кар’єри”. Приурочили захід відзначенню Дня Європи в Україні. Його метою є ознайомлення та поширення інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості для молоді в контексті європейської інтеграції України “, – зазначила директор Інформаційного центру ЄС Прикарпатського університету Наталія МАРЧУК.

Програма «Дня кар’єри ЄС” складалася з двох частин: тренінгової та презентації наявних вакансій від роботодавців Івано-Франківської області. Під час панельної дискусії за участю проректора з наукової роботи університету Андрія ЗАГОРОДНЮКА, міського голови Івано-Франківська Руслана МАРЦІНКІВА, завідувачки кафедри управління і бізнес-адміністрування Прикарпатського університету Валентини ЯКУБІВ, керівника Івано-Франківської філії ПАТ «Укрексімбанк» Юрія ДРУКА та керівника компанії Business Help Лесі ДНІСТРЯНСЬКОЇ учасники заходу обговорили професії майбутнього і виклики сучасного ринку праці.

У ході тренінгів студенти також дізналися як отримати стипендію на навчання за кордоном за програмою Європейського Союзу “Еразмус+”. Менеджер НЕО в Україні Вероніка ТКАЧЕНКО ознайомила учасників з можливостями отримання грантів для студентів та випускників в рамках Програми ЄС Еразмус+, а також шляхами участі молоді у інших напрямах діяльності Програми (організації проектів з мобільності у сфері молоді: Молодіжні обміни, Мобільність молодіжних працівників, Волонтерські проекти).

Тематика тренінгів стосувалася і питань працевлаштування, зокрема, критеріїв відбору на роботу, особливостей подачі заявки та проходження співбесіди з роботодавцями.

Завершився «День кар’єри ЄС» презентацією компаній, підприємств, проектів, де роботодавці пропонували студентам свої можливості працевлаштування, а молоді люди, своєю чергу, мали нагоду знайти перспективні вакансії, стажування. Зокрема, свої послуги майбутнім фахівцям презентували рекрутингова компанія А Простір, ІТ-компанія ZoomSupport, будівельна компанія «Вертикаль», Державне підприємство “Виробниче об’єднання “Карпати”, компанія «Нова Пошта», ДП “САВСЕРВІС КАРПАТИ”, міжнародна студентська організація AIESEC, курси вивчення іноземних мов та інші.

Матеріал підготовлено за допомогою: https://euroquiz.org.ua/events/view/352 

 

Попередня Національний молодіжний форум: "Демократія і я" (5.05.2019, м. Київ)