Національний молодіжний форум: “Демократія і я” (5.05.2019, м. Київ)


5 травня 2019 р. в рамках European Youth Week’19 вперше відбувся Національний молодіжний форум: “Демократія і я”. Організаторами заходу виступили Міністерством молоді та спорту України у партнерстві з Американськими Радами з міжнародної освіти, Національним Еразмус+ офісом в Україні та громадською організацією «Український Альянс».

Учасниками стали близько 100 молодих людей з усієї України, а також представники Національного Еразмус+ офісу в Україні, Американських рад, Української Академії лідерства, Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства, ГО «Український Альянс», проекту «Прозорі міста» Трансперенсі Інтернешнл Україна, Українського волонтерського сервісу тощо.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ – завантажити

У вітальному слові Посол Європейського Союзу в Україні Хюго МІНГАРЕЛЛІ привітав учасників та підкреслив важливість впровадження демократичних процесів в Україні. 

Заступник Міністра молоді та спорту Олександр ЯРЕМА зазначив, що свідоме та обізнане молоде покоління українців є основої міцної держави: «Молодь — наше теперішнє. Саме тому, важливо розповідати молоді, як вони можуть впливати на прийняття рішень, що стосуються вирішення їх актуальних питань, і залучати демократію у всіх її аспектах. Це допомагає молодим людям краще розуміти свою роль в процесі державотворення. Відповідально ставитися до своїх прав та обов’язків».

Спікери від Американської Ради з міжнародної освіти зазначили, що раді підтримати та долучитися до Національного молодіжного форуму «Демократія і я» та вбачають величезну важливість у залученні молоді до всіх процесів в державі на локальному, регіональному та національному рівнях.

До панельної дискусії на тему «Демократія і я» приєднались: Маркус БРАНД, радник Програми розвитку ООН в Україні з питань демократичного врядування; Марія СИМОНОВА, експертка Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства; Сергій ЗАМІДРА, фіналіст просвітницького проекту “Нові лідери”, голова Немішаївської селищної ради, голова слухацької ради Вищої школи управління при Президентові України; Роман ТИЧКІВСЬКИЙ, керівник Української академії лідерства; Анна Бондаренко, засновниця Українського Волонтерського Сервісу; Анатолій КОТОВ, координатор проекту “Прозорі міста” Трансперенсі Інтернешнл Україна; Олексій МАЗНІЧЕНКО, член правління ГО “Український Альянс”, куратор проекту “Лідер нового покоління”; Вадим МІСЬКИЙ, програмний директор ГО «Детектор Медіа», член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанія України.

Світлана ШИТІКОВА та Катерина ЖДАНОВА, представниці Національного Еразмус+ офісу в Україні, представили до уваги учасників структуру Програми ЄС Еразмус+ та грантові можливості навчання, практики, обмінів, стажування, проекти співпраці, європейські студії та інше у сферах вищої освіти, молоді та спорту абсолютно для різних акторів.

Випускник Еразмус Мундус Олександр ІВАНОВ у своїй презентації зосередив увагу на власному досвіді участі у навчанні на повному курсі магістратури в Європі (Спільні магістерські програми Еразмус Мундус). Олександр розповів власну історію пошуку програми, підготовки до конкурсу та надав рекомендації щодо того, як виграти грант, якісно підготувати пакет документів та розпочати своє знайомство з Європою

Лариса КОНДРАТЕНКО, консультантка Інформаційного центру Erasmus+ Youth в Україні, у своїй презентації більш детально представила можливості для молоді, зокрема: обміни для молоді та молодіжних працівників, проекти співпраці молодіжних організацій та можливості в рамках новоствореної програми European Solidarity Corps.

ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів:

Презентація від Національного Еразмус+ офісу в Україні – завантажити

Презентація від Інформаційного центру Еразмус+ YOUTH в Україні – завантажити 

Матеріал підготовлено за підтримки пресс-служби Міністерства молоді та спорту Україні – http://dsmsu.gov.ua/index/ua/material/44566 

Щиро дякуємо всім за участь!

 

Попередня Міжнародна науково-практична конференція«Фінансовий сектор Європейського союзу та сталий розвиток: європейський ...