Скайп-презентація Еразмус+ в рамках «Дні кар’єри ЄС» (7.06.19, м. Сєвєродонецьк)


У рамах Дня кар’єри ЄС у СНУ ім. В. Даля відбувся Ярмарок вакансій, в якому взяли участь близько 50 компаній-роботодавців та понад 400 відвідувачів. Організатор заходу – Центр розвитку кар’єри університету.

Метою заходу було ознайомлення та поширення інформації щодо шляхів професійного зростання та кар’єрних можливостей для молоді Луганської області та м. Сєвєродонецьк в контексті європейської інтеграції України. На заході були представлені різноманітні форми взаємодії молоді, здобувачів вищої освіти, підприємств, працедавців, в тому числі міжнародних компаній.

Учасники мали змогу відвідати тренінги Сєвєродонецького міського Центру зайнятості з технології пошуку роботи, тренінг «Конфлікт – конструктивна взаємодія», підготовлений викладачами кафедри психології та соціології факультету гуманітарних наук, психології та педагогіки, запропоновані локації, пройти профдіагностичне тестування і отримати корисну інформацію у потенційних роботодавців. Усі бажаючі мали можливість отримати консультації, пройти співбесіди з менеджерами по роботі з персоналом обласних та міжнародних компаній. Здобувачам вищої освіти сподобалась креативна форма проведення заходу «Сходинки кар’єри».Родзинкою заходу була панельна дискусія «Найкращі професії майбутнього: чому варто інвестувати час зараз», до якої долучилася Рада ректорів тимчасово переміщених закладів вищої освіти, місцеві та зарубіжні роботодавці та представники влади. Було проведено опитування учасників заходу та підприємств-учасників Ярмарку вакансій. Кількість осіб, які звернулись за інформацією про вакансії під час проведення ярмарку – 489; осіб, які подали резюме – 28. Проведено співбесід з претендентами на вакансії зі 173 особами, призначено зустріч на підприємствах 22 особам. Більше 20 підприємств-учасників Ярмарку вакансій підтвердили вступ до Асоціації стейкхолдерів СНУ ім. В. Даля.

В рамках заходу також було проведено скайп-презентацію можливостей Еразмус+ у сфері освіти та молоді. Учасникам було представлено можливості з академічної та молодіжної мобільності: терміни участі у конкурсах, пошук можливостей з програм обмінів на навчання та тренінги і семінари, а також покрокову інструкцію як брати участь, який пакет документів готувати, тощо. Додатково, серед учасників було розповсюджено промо матеріали для подальшої мотивації участі новачків та потенційних стейкхолдерів загалом.

Інформація на сайті організаторів за посиланням

Попередня Участь у Дні кар’єри ЄС (23.05.19, м. Черкаси)