Міжнародний тиждень для освітян-партнерів (24-28.06.2019 р., Бамберг, Німеччина)

ваегшщджю24-28 червня 2019 р. в Університеті Бамбергу, Німеччина відбувся Міжнародний тиждень для освітян-партнерів. Партнерський німецький університет дружньо приймав координаторів Еразмус+ сербських та українських партнерських університетів за проектами з міжнародної кредитної мобільності Еразмус+, зокрема із Сумського державного університету, Київського національного торговельно-економічного університету, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Українського католицького університету, Львівського національного університету імені Івана Франка. Участь у заходах узяла також Іванна АТАМАНЧУК, менеджер з моніторингу НЕО в Україні.

Протягом програми перебування учасники Тижня зустрілись із студентами своїх університетів, які перебувають за програмами мобільності в Університеті Бамбергу, та дізнались про їхні перші враження та відгуки щодо участі та особистої корисності мобільності Еразмус+ безпосередньо для кожного з них. Окрім того, Центр міжнародних зв’язків Університету Бамбергу та інші залучені представники Університету надали вичерпну інформацію щодо організації прийому та навчання іноземних студентів, викладачів та дослідників в Університеті Бамбергу.

Гості-учасники Тижня мали змогу ознайомитись із робою Баварського академічного центру для Центральної, Східної та Південно-Східної Європи (BAYHOST), Факультету гуманітарних наук, Факультету соціальних наук, економіки та бізнесу, Центру програм обмінів для викладачів та персоналу університетів.

Також, українські та сербські освітяни отримали нагоду заглибитись в організацію процесів прийому студентів Еразмус+, функціонування buddy system, забезпечення курсів спрямованих на адаптацію іноземних студентів у спільноту Бамбергу, організацію та надання організаційної та академічної підтримки іноземним студентам для їх повноцінної інтеграції в освітній процес в Університеті Бамбергу, забезпечення житлом тощо.

На додаток, Центр міжнародних зв’язків Університету Бамбергу ознайомив гостей Тижня із особливостями роботи із студентами Університету Бамбергу, які бажають взяти участь у програма мобільності та навчатись в університетах-партнерах, зокрема в українських закладах освіти. Загалом, увесь Міжнародний тиждень був насиченим спілкуванням та обговоренням стосовно досягнень та шляхів вирішення викликів у середовищі міжнародної мобільності, яке динамічно змінюється щоденно.

Попередня Міжнародна науково-практична конференція Східного Партнерства «Сприяння спільним цінностям через освіту ...