Участь у Creative Spark Policy Forum (13.02.2020, м. Київ) – синергія


13 лютого 2020 року у м. Київ відбувся Ukraine Creative Spark Policy Forum 2020 – Вища освіта та бізнес-компетентності для креативних індустрій. Організатором заходу виступила Британська Рада в Україні.

Форум став майданчиком для формування стратегічних підходів до розвитку українськими закладами вищої освіти бізнес-компетентностей для потреб креативних індустрій.

Учасниками форуму були представники міністерств, агенцій та фондів, що задіяні до розвитку вищої освіти та креативних індустрій, українських та британських закладів вищої освіти – партнерів програми Creative Spark, українські заклади вищої освіти, міжнародні організації, представників креативних індустрій.

Ukraine Creative Spark Policy Forum 2020 став першим заходом в межах програми Creative Spark, що сприяв формуванню політик у сфері бізнес-компетентностей та вищої освіти для креативних індустрій. Наступні заходи плануються у 2021 та 2022 роках.

Під час Форуму було артикульовано потребу у розвитку бізнес-компетентностей для креативних індустрій в українському контексті, окреслено істотні питання для визначення політики та згуртувано ключових гравців на рівні державної політики для стимулювання процесу розробки та координації політики.

Одним із спікерів заходу став Олег ШАРОВ, Генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України, Національний експерт з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+, який узяв участь у пленарній дискусії «Ключові гравці у визначенні державної політики щодо розвитку бізнес-компетентностей для креативних індустрій у вищій освіті», а також став модератором другої пленарної дискусії, що стосувалася питань розвитку бізнес-компетентностей для креативних індустрій у вищій освіті. До роботи Форуму також долучилась Світлана ШИТІКОВА, Координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні. Під час заходу розповсюджено інформацію про можливості участі в програмі Еразмус+. Представники 7 з 10 проєктів є також серед партнерів проєктів Еразмус+/ Темпус . Партнери говорили про важливість синергії між проєктами міжнародної співпраці, зокрема, Інна Пахомова, Директорка, Інститут проєктів та інновацій, Полтавський університет економіки і торгівлі (партнер програми Creative Spark) наголосила, що змогли стати активними учасниками проєкту завдяки потенціалу розбудованому  в проєкті програми Еразмус+. Великою приємною несподіванкою стала участь представника проєкту Еразмус+ КА2. Альянси знань – Пауло Монтемурро, Директор, Materahub (Італія), який поділився досвідом створення відкритої платформи для культурних і креативних індустрій за підтримки ЄС, мали можливість обговорити співпрацю з українськими закладами в новій програмі Еразмус+.

Запрошуємо синергувати та користуватись відкритими ресурсами програми ЄС Еразмус+ (див.тут. База результатів проєктів програми ЄС Еразмус+). 

 Підготовлено з використанням матеріалів: http://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/creative-spark/policy-forum-2020 

Попередня Участь у Creative Spark Policy Forum (13.02.2020, м. Київ)