Онлайн зустріч з переможцями Еразмус Мундус 2020-2022 (21.07.2020)


21 липня 2020 р. Представництво Європейського Союзу в Україні спільно з Національним Еразмус+ офісом в Україні та Асоціацією випускників Еразмус Мундус (ЕМА) провели онлайн зустріч з цьогорічними переможцями спільних магістерських програм Еразмус Мундус.

Захід було проведено онлайн через платформу Webex. До заходу долучились Посол ЄС в Україні, Голова Представництва ЄС в Україні – Матті МААСІКАС; радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні – Вікторія ДАВИДОВА;  керівник відділу «Місцевий та людський розвиток» Представництва ЄС в Україні Фредерік КУНЕ; менеджер НЕО в Україні – Катерина ЖДАНОВА; представники посольств, ЕМА та переможці Еразмус Мундус 2020 року.

Під час заходу було проведено ряд консультацій як з представниками посольств щодо отримання візи в період карантину, так і з менеджером Національного Еразмус+ офісу в Україні щодо етапів підготовки документів та спілкуванню з приймаючими закладами вищої освіти, перших кроків у новому освітньому просторі, а також щодо майбутніх можливостей, які відкриються перед часниками під час навчання в ЄС. У другій частині заходу, учасники змогли поспілкуватись з випускниками Еразмус Мундус та дізнались про реальні історії, отримали вичерпні консультації щодо перебування та навчання в ЄС.

Детальніше про переможців Еразмус Мундус у 2020 р. – за посиланням.

 

Додатково:

«Еразмус+» – це Програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту.

Спільні магістерські програми «Еразмус Мундус» – це унікальні та престижні магістерські програми, що розроблені партнерством університетів мінімум з двох країн Європи, які надають гранти кандидатам з усього світу та покривають витрати на навчання, трансфери, візу, страхування, та отримують щомісячну стипендію в 1 000 євро тощо. Окрім основних освітніх програм, студенти мають можливість відвідувати мовні курси, а також дізнатись більше про країни Європи, нові традиції та культури разом з одногрупниками з усього світу.

На сьогодні вже 248 українських студентів навчаються на спільних магістерських програмах «Еразмус Мундус» з 2014 року – 234 магістра та 14 аспірантів.

Попередня Зустріч Національної команди експертів з реформування вищої освіти (22.07.2020, on-line)