Орієнтаційна зустріч для українських стипендіатів магістерських програм Еразмус Мундус в рамках Програми ЄС Еразмус+ (23.07.21, он-лайн)


23 липня 2020 р. Представництво Європейського Союзу в Україні провели онлайн орієнтаційну зустріч для українських стипендіатів спільних магістерських програм Еразмус Мундус в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+. Ця зустріч щорічно проводиться за ініціативи Представництва ЄС у тісній співпраці із Національним Еразмус+ офісом в Україні, Мережею студентів Еразмус+ (Erasmus Student Network – ESN) та Асоціацією випускників Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Association – EMA).

На зустрічі були присутні понад 30 переможців стипендій Еразмус Мундус конкурсу 2021 року. Вони мали нагоду поспілкуватися між собою, отримати корисні та практичні поради щодо життя та навчання в країнах, де будуть навчатись, від випускників програми та представників Посольств Сполученого Королівства, Франції, та Іспанії.

Вікторія ДАВИДОВА, Радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, та Віра РИБАК, Координатор Сектору освіти і науки Представництва ЄС в Україні, привітали переможців стипендіальних програм із перемогою у конкурсах на отримання стипендій для навчання у престижних університетах Європи, висловивши побажання успіхів та впевнення, що здобуті ними знання будуть вкрай необхідними для здійснення реформ та якісних змін в Україні на її шляху до європейської інтеграції.

Катерина ЖДАНОВА, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні, провела презентацію учасникам щодо обов’язкових та важливих кроків у підготовці до навчання на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус. Спікер також ознайомила стипендіатів із тими можливостями, які відкриваються перед ними під час навчання та після його завершення у рамках програм ЄС Еразмус+, а також з іншими можливостями фінансування академічної, міжуніверситетської та наукової діяльності.

На завершення онлайн зустрічі переможці поспілкувались з Асоціацією випускників Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Association – EMA), які на власному досвіді розповіли про історії успіху та надали рекомендації щодо якісного перебування на навчання в Європі. Додатково, для підтримки на час перебування на навчання учасники познайомились з Мережею студентів Еразмус+ (Erasmus Student Network – ESN), які розповіли про практичну підтримку їх спільноти для всіх Еразмус+ студентів.

Попередня Участь у зустрічі Посольства Франції в Україні зі стипендіатами Еразмус+ ...