Міжнародний науково-практичний семінар “Інтернаціоналізація вищої освіти в Україні: європейський контекст і вітчизняні практики” (28-29.10.2021)

28-29 жовтня 2021 р. відбувся міжнародний науково-практичний семінар «Інтернаціоналізація вищої освіти в Україні: європейський контекст і вітчизняні практики», організований Українським державним центром міжнародної освіти за участі та підтримки Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Національного Еразмус+ офісу в Україні, МБФ «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», факультету Artes Liberales Варшавського університету та громадської організації «Інноваційний університет».

Під час семінару обговорювалися такі питання:
1. Інтернаціоналізація української освіти і науки: виклики і перспективи.
2. Роль міжнародної діяльності та співробітництва у майбутньому України.
3. Досвід реалізації програм міжнародної освіти в українських університетах.
4. Міжкультурні та освітні центри як інструмент побудови сталого партнерства.

Зокрема, під час першого панельного засідання виступили такі експерти.

Представник Національного Еразмус+ офісу в Україні Жанна ТАЛАНОВА презентувала Програму ЄС Erasmus+ як інструмент інтернаціоналізації для розбудови якості освіти, її основні новації на 2021-2027 рр., а також надала рекомендації щодо участі українських закладів освіти у міжнародних проєктах.

Щодо добрих практик і нових інструментів в освіті міжнародних студентів в Україні виступила Олена ШАПОВАЛОВА, директорка Українського державного центру міжнародної освіти при Міністерстві освіти і науки України.

Наталія СТУКАЛО, заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, охарактеризувала роль інтернаціоналізації в забезпеченні якості вищої освіти.

У заході взяли участь близько 80 представників закладів вищої освіти, наукових установ, професійних та громадських об’єднань, зокрема команди проєктів Програми Еразмус+.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

Презентація НЕО в Україні (Ж. Таланова)

Попередня Міжнародна науково-практична конференція «Розбудова внутрішніх систем забезпечення якості у закладах ...