Оновлено!!! Важливо заявникам CBHE проєктів (deadline 17.02.2022 o 17.00 за Брюсселем)

1 FX0botJ OFKgT4T3DJYh5AШановні Еразмусівці!

Перший конкурс СВНЕ завершено! Новий вже в жовтні 2022 р.!

Ми пройшли це разом! Дяккуємо кожному за проактивність, креативність, натхнення, довіру і віру!

Кожного вітаємо з першої перемогою – підготовки документації, подання заявки, новим досвідом та бажаємо успіхів!

Результати очікуємо в кінці літа, слідкуємо за повідомленнями в профілі організації заявника та на гарні новини від партнерів!

 

Рекомендуємо подавати заявки на конкурси CBHE вже 14-15 лютого 2022 р.

Ви зможете потім довантажити оновлений файл 16-17 лютого 2022 р. до 17.00 за часом Брюсселя!

Проте, FTOP: Funding and Tender Opportunties Portal вже постійно затримує обробку під час подання заявок і в деяких випадках вже показує помилку!

Нагадуємо: коли починаєте завантажувати інформацію на FTOP, має бути стабільний Інтернет зв’язок! Якщо якісь збої з FTOP – робіть PrintScreen та пишіть про проблему на емейл адресу: EACEA-EPLUS-CBHE@ec.europa.eu та ставте в копію НЕО в Україні: office@erasmusplus.org.ua.

Презентація щодо подання заявки – за посиланням.

Відеопрезентація про всі вимоги та умови участі в конкурсі СВНЕ – за посиланням

Звертаємо увагу, що з 8 лютого на Платформі ЄС – FTOP вже розміщено розділ “CBHE FAQ”, який постійно буде наповнюватись частими запитаннями і відповідями – за посиланням тут.

Важливо!!!

1) Заявки подає представник організації-заявника тільки через Портал ЄС – FTOP: Funding and Tender Opportunties Portal.

2) Кожному партнеру важливо перевірити профіль свого закладу чи організації на FTOP! Якщо PIC валідовано, то додаткової інформації не потрібно. Якщо ж ні, то терміново довантажити потрібно всі документи з перекладом англійською мовою (наприклад: статут, витяг з Єдиного реєстру про заклад чи організацію та інші – детально тут). Ще раз звертаємо увагу, до для подання заявки статус може бути і Declared або Validated!

3) Потрібно обрати відповідний правильний тип проєкту (Strand 1, 2, 3), заповніть і подайте документи саме цього конкретного кластеру:

4) На FTOP потрібно заповнити Частину 1, включаючи “Declarations” та Частину 3, а також завантажити заповнені 2 документи Частини 2 (Додаток В та таблицю бюджету). В XL таблиці “Бюджет” на першій сторінці – співфінансування зазначається – 90%!

5) Коли заявник додає організацію, вводячи PIC, та вносить контакту особу, ця особа на е-пошту отримує повідомлення, про внесення її організації до заявки.

В залежності від доступу: для читання чи для читання і внесення змін, кожен з партнерів може зайти в свій профіль та мати доступ до проєктної заявки.

Увага!!! Зазвичай, все заповнює одна людина, а іншим партнерам не потрібно заповнювати чи редагувати інформацію (якщо тільки інше не обумовлено у консорціумі та Вас про це не просили партнери)!

Будьте дуже уважними, бо випадково можете видалити всю заявку!!!

Кожна з контактих осіб проєктної заявки отримає також повідомлення про те що заявка подана!  Теж нічого не потрібно робити!!!

!!! Не забувайте про включення Логіко-структурної матриці: Complete the following Logical Framework Matrix (LFM) table and copy/paste it (only the table) in Part B SEP – 2.1.2 “Project management, quality assurance and monitoring and evaluation strategy” of the application form.

6) Якщо проєкт Структурний (Strand 3, участь МОН України є обов’язковою!) і Ви маєте підтвердження від МОН України щодо їх участі, внесіть інформацію про МОН України та їх ролі, а також забюджетуйте оплату роботи та витрат на відрядження (РІС 938113773 ). Якщо проєкт типу Strand 1 чи 2 і Ви отримали зацікавленість участі МОН України, то якщо вони є асоційованими партнерами, то інформація в частині А вони вноситься через PIC, але  кошти не бюджетуються та інформація про команду виконавців проєкту від них не вноситься. Якщо МОН України виступають повними партнерами, то використовуйте ті ж рекомендації що для структурних проєктів. 

Перелік проєктів за участі МОН України – за посиланням.

Мандати на етапі подання – не потрібні ні від МОН України, ні від партнерів консорціуму! Документ потрібно буде надати на етапі підписання Грантової угоди (форма буде надана пізніше).

7) Коли всі поля заявки заповнено правильно, натискаючи на “VALIDATE”, система має спрацювати без помилок! Останнє, що потрібно буде зробити – це натиснути “SUBMIT” і отримати на епошту підтвердження, що система прийняла заявку і присвоїла їй відповідний номер!

8) То вже можна й поспати, але періодично заходити в свій профіль на FTOP, раптом будуть повідомлення від ЕАСЕА.

9) Уся подальша комунікація, отримання результатів та підписання Грантової угоди, буде відбуватись через FTOP у профілі організації-заявника.

10) Якщо будь яка технічна проблема виникла, робіть PrintScreen, опишіть проблему в листі англ.мовою та відправляйте до технічної підтримки – HelpDesk!
For any IT-related problems, contact the IT Helpdesk either by email EC-FUNDING-TENDER-SERVICE-DESK@ec.europa.eu or phone +32 (0)2 299 2222 (available on weekdays, excluding European Commission holidays between 08.00 and 20.00 Brussels time).
Звертіть на це увагу ваших партнерів-заявників!!!
Це раз про мінімальні вимоги:
-правильна заявка – документи відповідного конкурсу за Strand 1 чи 2 чи 3;
-відповідно – правильний максимальний рівень гранту;
-мінімальна кількість ЗВО;
-правильні країни-учасниці з відповідних регіонів (наприклад: Швейцарія, США, Велика Британія – НЕ можуть бути партнерами СВНЕ і вивчення досвіду в цих країнах не фінансується конкурсами СВНЕ)
-відповідні типи організацій партнерів (партнери із країн-членів Програми мають мати відповідні успішні практики, що будуть вивчатись країнами-партнерами)
-відповідно заповнені форми додатків та частини на порталі
-тощо.

Важливо!!! З 2021 р. підхід фінансування – “Фіксованої ставки” – Lump Sum запроваджено в межах Програми ЄС Еразмус+ та вже використовується в межах інших Програм ЄС, наприклад Горизонт Європа, Креативна Європа та інші.

Детально про принципи та фінансування Програм ЄС – у Анотованій типовій Грантовій Угоді (Annotated Grant Agreement Model): завантажити – English original; переклад – завантажити українською мовою.

Запрошуємо активізуватись та звертатись до нашої команди, якщо залишились запитання.

We keep our fingers crossed! Good Luck!

Попередня Участь у 8-ій сесії Підкомітету з людського елементу, підготовки та ...