Матеріали кластерного семінару для переможців конкурсу проєктів із розвитку потенціалу вищої освіти Еразмус+ «Як успішно впроваджувати проєкт та управляти коштами гранту» (06.11.2019, м. Київ)


6 листопада 2019 р. в рамках Міжнародного інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ відбувся кластерний семінар для переможців конкурсу проєктів із розвитку потенціалу вищої освіти Еразмус+ «Як успішно впроваджувати проєкт та управляти коштами гранту».

Заходи Інформаційного тижня організовано спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка у тісній співпраці з Національними Агентствами Еразмус+ Європи, Національними Еразмус+ офісами, університетами країн-членів та країн-партнерів Програми.

У заході взяли участь близько 120 представників закладів вищої освіти України, наукових установ, громадських організацій, органів державної влади та сфери бізнесу з Білої Церкви, Горлівки, Дніпра, Дрогобича, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Кривого Рогу, Луцька, Львова, Маріуполя, Миколаєва, Одеси, Переяслав-Хмельницького, Полтави, Сум, Харкова, Херсону, Хмельницького, Чернівців, Чернігова.

З вітальним словом до учасників заходу Катерина СУПРУН, Державний експерт Експертної групи з питань аналітики, фінансування та міжнародних зв’язків Директорату вищої освіти і освіти дорослих Міністерства освіти і науки України та Петро БЕХ, Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Питання співпраці з Міністерством, очікувані результати, розповсюдження та використання результатів проєктів і їх вплив презентувала пані Катерина СУПРУН. Використання коштів гранту під час реалізації проєктів розвитку потенціалу вищої освіти та національні особливості впровадження проєктів було висвітлено Світланою ШИТІКОВОЮ, Координатором НЕО в Україні.

Виступ представників Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ольги ГРИГОРІВ та Ольги ЗІНЮК був присвячений наданню практичних порад та рекомендацій щодо особливостей управління та звітності для українських університетів.

Жанна ТАЛАНОВА, експерт з аналітичних питань НЕО в Україні висвітлила вимоги національного законодавства щодо забезпечення якості вищої освіти в контексті реалізації проектів розвитку потенціалу. Процедуру моніторингу проєктів відповідно до правил EACEA представила Іванна АТАМАНЧУК, експерт з моніторингу НЕО в Україні. Петро КРАЙНІК, експерт напряму Жан Моне НЕО в Україні роз’яснив процедуру і вимоги щодо державної реєстрації проектів розвитку потенціалу та Жан Моне у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Запрошуємо залишити Ваш відгук щодо консультацій та участі в заходах від Національного Еразмус+ офісу в Україні / Participants Feedbacks on NEO – Ukraine services and events

 

Презентації спікерів (інформація оновлюється): 

Щодо активного залучення МОН України до впровадження проєктів – завантажити тут

Впровадження проєктів – тут

Управління коштами гранту, досвід О.О.Григорів, Головний бухгалтер Прикарпацького національного університету імені Василя Стефаника – завантажити тут

Управління коштами гранту, досвід О.Л.Зинюк, Головний бухгалтер Прикарпацького національного університету імені Василя Стефаника – завантажити тут

Забезпечення якості змісту результатв проєктів – завантажити тут

Моніторинг проєктів – НЕО в Україні завантажити тут

Реєстрація проєктів – завантажити тут

ПАМ’ЯТКА «Методичні рекомендації для виконавців проектів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти – CBHE» (версія 18 жовтня 2019 р.)

Відеопрезентація про особливості звітування проєктів

 

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро дякує переможцям конкурсу проектів 2019 року, командам, що впроваджують проекти та всім учасникам за інтерес та готовність імплементувати проекти Еразмус+ у сфері вищої освіти!

Попередня Матеріали Дня міжнародної мобільності для організацій Програми Еразмус+ (05.11.2019, м. ...