Участь в заключній зустрічі проєкту Еразмус+ CBHE DESTIN (09-10.11.2022, онлайн)

09-10 листопада 2022 року відбулось обговорення результатів міжнародної співпраці й планування подальших кроків втілення амбітного проєкту реформування журналістської освіти відбулося під час заключної зустрічі Ради правління міжнародного проєкту програми Європейського союзу Erasmus+ KA2 DESTIN «Журналістська освіта задля демократії в Україні: розробка стандартів, доброчесність, професіоналізм» в Університеті імені Адама Міцкевича у Познані (Польща).

Учасниками підсумкового зібрання були представники університетів та журналістських організацій з України, Великої Британії, Польщі, Австрії, Нідерландів, Швеції, Ірландії.

Основними досягненнями проєкту DESTIN можна вважати аналіз, оцінку, перегляд наявних та впровадження 20 оновлених бакалаврських і магістерських навчальних планів і програм із підготовки журналістів у 10 українських університетах відповідно до Європейської рамки кваліфікацій (EQF) та Європейських стандартів доброчесності й професіоналізму.

Не менш вагомим результатом проєкту DESTIN є «Збірка національних методичних рекомендацій щодо змісту, розробки та впровадження навчальних програм для здобуття ступенів бакалавра та магістра в галузі журналістики».

Спільним результатом командної роботи учасників проєкту DESTIN стали навчальні онлайн-курси з медіаграмотності.

Для сталого розвитку результатів проєкту DESTIN було створено громадську організацію «Український консорціум викладачів медіа та журналістики». Об’єднавши десять українських університетів, консорціум увійшов до Європейської асоціації підготовки журналістів (EJTA – European Journalism Training Association).

Координатор НЕО в Україні Світлана ШИТІКОВА долучилась до заходу, під час якого наголосила на вагомості досягнутих результатів в межах проєкту, сталості результатів проєкту та їх дисемінації, а також закликала учасників консорціуму долучатись до написання нових спільних проєктів Еразмус+ та поширювати Україну як потенційного активного партнера в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення України.

Підготовлено з використання матеріалів.

Попередня XІ Міжнародна науково-практична конференція "ЄВРОПЕЙСЬКА ІНТЕГРАЦІЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ В ...