Національний Еразмус+ офіс в Україні взяли участь в місії української делегації в Бельгії (11-13.07.2023 р., м. Брюссель)

Українську делегацію представляли Міністерство освіти і науки України та українські університети: Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая, Національний університет «Чернігівська політехніка», Маріупольський державний університет, Сумський державний університет, Національний університет імені Тараса Шевченка.

В рамках місії Estonian Research Council та Education and Youth Board of Estonia організували мережевий семінар «Освіта, дослідження та інновації в Україні під час воєнного стану» у Постійному представництві Естонії при ЄС (Брюссель), візити до університетів, Європейського коледжу та зустрічі з DG Research, DG EAC та офісом COST.

Світлана ШИТІКОВА, координаторка  Національного офісу Еразмус+ в Україні, взяла участь у мережевому семінарі та зустрічах з Генеральним директоратом з досліджень та інновацій , Генеральним директоратом з питань освіти, молоді, спорту та культури та офісом співробітництва у сфері науки і технологій .

Семінар з нетворкінгу був спрямований на розвиток та підтримку ефективності української вищої освіти та наукової системи шляхом залучення кращих практик. На семінарі було представлено європейські мережі та підтримку України, а українська делегація надала огляд вищої освіти та наукових досліджень України, поточний стан, відновлення та перспективи. Міжнародні партнери представили можливості співпраці та конкретну підтримку, надану Україні під час воєнного стану, та зокрема цікавилися потребами українських університетів для відновлення України.

Усі спікери з України мали можливість поділитися досвідом свого університету, проблемами та допомогою, необхідною для того, щоб зробити внесок у відновлення України. Під час зустрічей з генеральними директоратами та COST українські партнери дізналися про поточні ініціативи Європейської Комісії щодо підтримки України та поінформували їх про ситуацію в Україні, виклики та діяльність проєктів, що фінансуються Європейською Комісією. Вони розповіли про свої потреби в подальшій підтримці та заходи, які необхідно організувати. Це також була хороша можливість зміцнити співпрацю між українськими партнерами.

Усі українські університети в Делегації є активними партнерами в проектах Програми Еразмус+ та Амбасадорами України!

Така місія забезпечила платформу для розмови про ситуацію в Україні, привернення уваги до поточних потреб університетів щодо реагування на воєнний стан, комунікації з міжнародними організаціями, популяризації успішних практик, можливостей співпраці та нетворкінгу. Подальші заходи для участі в різних ініціативах, наприклад Еразмус+, Horizon Europe, COST та інших можливостях, які фінансуються Європейською Комісією, будуть організовані для України у другій половині року.

Національний Еразмус+ офіс в Україні продовжує активну роботу в синергії з різними ініціативами та надає підтримку українським партнерам у подачі заявок на конкурси та реалізації проектів у рамках Програми Еразмус+. Нагадуємо: Загалом для України відкрито 35 конкурсів !

Попередня Переможцям конкурсів Програми ЄС Еразмус+ 2023 р. - кроки!