Європейський проект NEFESIE Програми Темпус сприяє покращенню рівня освіти в ІТ

23-25 вересня 2015 р. в м. Київ відбулась зустріч членів проекту Темпус NEFESIE (tempus.nung.edu.ua) із представниками моніторингового офісу Еразмус+ Україна та чиновниками міністерства освіти і науки України.

В ході зустрічей було продемонстровано такі результати проекту: а) аналіз стану інноваційної складової в вищій освіті в ІТ; б) стандарт магістрів в ІТ із внесеними в нього розробленими курсами щодо інновацій; в) платформа для інноваційної діяльності студентів та співпраці із ІТ компаніями та університетами (vis.lp.edu.ua); г) створення регіональних екосистем щодо розвитку інновацій в ІТ та заснований конкурс студентських інноваційних проектів; д) методи поширення інформації про проект та ширшого залучення фахівців щодо застосування результатів проекту.

23 вересня відбулась зустріч представників моніторингового комітету офісу Еразмус+ Україна та членів проекту Темпус в стінах Національного технічного університету “КПІ” м. Київ. В ході зустрічі відбулось представлення результатів проекту за всіма напрямками та обговорення подальшого розвитку ідей проекту після його завершення. Було також представлена документація по проекту. Результатом моніторингу є позитивний висновок із рядом рекомендацій щодо покращення окремих напрямків роботи та продовження діяльності після завершення його терміну.

Другий день зустрічі був присвячений пошукам рішень щодо ефективної організації навчання інновацій студентів в ІТ. Також було вирішено шляхи реалізації отриманих рекомендацій від представників моніторингового комітету. Так, було прийнято рішення щодо залучення ІТ компанії “Сігма Україна”, партнера проекту, для подальшого розвитку та комерціалізації створеної платформи “Віртуального інноваційного простору” після завершення терміну Темпус проекту.

Третій день зустрічі відбувався в міністерстві освіти і науки України на якому були присутні керівники відповідних напрямків. Було представлено результати проекту та отримано їх високу оцінку. Зокрема було зазначено, що проект готує лекторів в ІТ більш вищої кваліфікації, що відповідає рівню європейських університетів. Представники МОН України запропонували прийняти участь у конкурсі щодо створення нового підкомітету з розроблення нового стандарту для бакалаврів та магістрів в ІТ та застосувати наробки проекту в цьому напрямку.
Зустріч завершилась розподілом обов’язків серед партнерів проекту щодо подальшої роботи та реалізації поставлених активностей та завдань.

Нагадаємо, що Проект було розпочато15 жовтня 2012 року і триватиме він до 14 жовтня 2016 року.

Контакти:
Генеральний менеджер проекту: доктор Ґьоста Сундберг, кафедра комп’ютерних наук, Ліннеус Університету, е-mail: gosta.sundberg@lnu.se, телефон +46 (0) 470-70 86 33
Координатор проекту в Україні: к.т.н Тетяна Шатовська, доцент Харківського національного університету радіоелектроніки, e-mail: shatovska@gmail.com, телефон +380577021646

Попередня Національний семінар з обговорення та розповсюдження результатів Темпус проекту EANET ...