Інформаційні дні Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ (м.Покровськ, Донецька обл.)

15-16 вересня 2016 р. відбулися Інформаційні дні Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ у сфері вищої освіти за організаційної підтримки Донецького національного технічного університету (м. Покровськ).

Захід відвідало більше 100 учасників, серед яких були студенти, викладачі, адміністративний персонал вищих навчальних закладів України, науково-дослідних установ, громадських організацій, роботодавців та інших осіб, зацікавлених у модернізації вищої освіти.

Під час Інформаційного дня (15.09.16) було представлено Програму ЕРАЗМУС+ та її основні компоненти у сфері вищої освіти: КА1 – Навчальна мобільність, КА2 – «Розвиток потенціалу вищої освіти» (колишня Програма Темпус), напрям Жан Моне – проекти, спрямовані на активізацію євроінтеграційного дискурсу та поширення ідей Об’єднаної Європи; обговорено правила участі українських вищих навчальних закладів у конкурсах Програми; проведено семінар щодо рекомендацій з підготовки проектних заявок.

16.09.16 представники вищих навчальних закладів та інших зацікавлених організацій взяли участь у семінарі з підготовки проектних заявок. Впродовж семінару було опрацьовано принципи побудови аплікаційної форми та надано рекомендації з підготовки проектних заявок, зокрема команди спільно працювали над визначенням та аналізом проблем, стекхолдерів та цілей пілотного проекту. Разом з учасниками тренінгу було детально опрацьовано логіко-структурну матрицю, робочі пакети за напрямами «Розвиток потенціалу вищої освіти».

Паралельно було проведено семінар для студентів (бакалавр, магістр, аспірант), випускників, викладачів та адміністративного персоналу, що зацікавлені в можливостях академічної мобільності в рамках Програми Еразмус+ (Кредитна мобільність, Ступенева мобільність).

Матеріали заходів:

Erasmus+_general

Participant_portal_mainsteps_15.09

KA2_CBHE_15_09_2016

KA1_Erasmus+ International academic mobilities for HEIS_15.09

KA1_AcademicMobilities_students_staff_16.09

Jean_Monnet_15.09.16

Seminar_16.09.2016_project_proposal_writting

 Контакти організаторів: Донецький національний технічний університет, м. Покровськ, int_vice_rect@donntu.edu.ua, http://donntu.edu.ua/

Попередня HERE Семінар «Рамки кваліфікацій: які вони, як вони працюють, який ...