Матеріали семінару “Принципи та механізми забезпечення вибору навчальних дисциплін у межах освітньої програми в контексті нових стандартів вищої освіти” (Київ – 31.03.17)

31 березня 2017 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України та Інститутом вищої освіти України НАПН України провели для вищих навчальних закладів, наукових установ семінар «Принципи та механізми забезпечення вибору навчальних дисциплін у межах освітньої програми в контексті нових стандартів вищої освіти».

У семінарі взяли участь проректори з навчальної роботи, представники навчально-методичних підрозділів, завідувачі кафедр, викладачі, розробники освітніх програми вищих навчальних закладів і наукових установ НАПН України, НАН України, Національні експерти, аспіранти, громадські організації. Близько 40 учасників з Києва, Одеси, Харкова, Хортиці та  зі Львову мали можливість взяти участь у дискусії та обговорити проблемні питання.
В результаті семінару учасники ознайомились з формулюваннями компетентностей та результатів навчання за освітньою програмою та навчальними дисциплінами на основі стандартів вищої освіти; підготувались до розроблення профілю та формулювання опису освітньої програми як складової Інформаційного пакету.

З презентацією виступив доктор технічних наук, професор Юрій Рашкевич, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти.

Презентація Юрія Рашкевича

Опис Інформаційного пакету (презентація Андрія Ставицького, члена Національної команди екпертів)

Інші корисні матеріали по темі: https://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka3-pidtrymka-reform/materialy-here-team.html 

Он-лайн запис презентацій з Методології розроблення стандартів вищої освіти” для представників НМК

Дякуємо всім за активну участь!

Попередня Інформаційний день «Можливості програми ЄС Еразмус+ для ВНЗ та студентів, ...