Корисно для переможців проєктів Програми ЄС Еразмус+ напряму Жан Моне!

ecf37b9ee2f9f30add4846f9d8b9615d XLШановні переможці проєктів Програми ЄС напряму Жан Моне!

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро вітає Вас та команди організацій переможців з успіхом у потужному конкурсі напряму Жан Моне!

Для успішного старту реалізації Вашого проєкту пропонуємо такі рекомендації щодо перших кроків у проєкті:

  1. Ознайомитись з відеоматеріалами команди НЕО в Україні щодо перших кроків та особливостей впровадження проєктів напряму Жан Моне 2020 р. – за посиланням тут.
  2. Лист-повідомлення про перемогу в конкурсі можна прочитати, зайшовши в Профіль організації на Портал учасників Funding & Tenders Opportunities Portal – F&TP через логін ЄС контактної особи та/чи уповноваженої особи, зазначених у аплікаційній формі. Важливо врахувати рекомендації щодо якості під час впровадження проєкту.
  3. Провести зустріч з керівництвом щодо укладання Грантової угоди, особливостей реалізації проєкту та створення робочої групи: поінформувати керівництво про перемогу і важливість підтримки запровадження проекту на принципах доброчесності, неприбутковості, цільового використання коштів і можливості співфінансування, забезпечення високої якості матеріалів та їх інституалізації (запровадження в освітній процес), подальшого використання та забезпечення стійкості результатів. Обговорити на запровадження яких напрямів Стратегії розвитку ЗВО працюватимуть результати проєкту та які зміни відбудуться. Узгодити положення проєкту Грантової угоди. Проєкт Грантової угоди – за посиланням тут.
  4. Контактувати з відповідальною особою за напрям Жан Моне від Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА), подякувати за прийняте позитивне рішення щодо надання гранту та вести комунікацію щодо подальших кроків та впродовж всієї діяльності проєкту.
  5. Перевірити статус університету/ організації: Для університету/організації-виконавця важливо мати статус – VALIDATED до моменту підписання Грантової угоди (Європейська Комісія має право виключити з партнерства, або взагалі не підписати Грантову угоду і профінансувати інший проєкт) – відеозапис кроків щодо валідації за посиланням тут.
  6. У разі зміни контактної особи чи уповноваженої особи, зазначених у аплікаційній формі, необхідно терміново внести зміни в Профілі організації та повідомити оновлені дані відповідальній особі за Ваш проєкт напрям Жан Моне від Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА).
  7. Слідкувати за оновленням інформації для виконавців на вебпорталі Виконавчого агентства з питань освіти, аудовізуальних засобів та культури (ЕАСЕА) – BENEFICIARY SPACE за посиланням тут.
  8. Укладання Грантової угоди: після отримання листа-повідомлення Вам мають надіслати проєкт грантової угоди для перевірки контактної інформації та підписання уповноваженою особою Вашої організації (ректором/ керівником). Проєкт Грантової угоди – за посиланням тут. Після отримання тексту угоди здійсніть переклад угоди українською мовою для подальшого користування, зокрема для фінансово-економічної служби, державної казначейської служби, банку, пакету реєстрації проєкту тощо).
  9. Створити робочу групу проєкту: для залучення необхідних працівників та підрозділів до реалізації проєкту, підготувати та підписати службову записку щодо створення робочої групи та необхідних кроків реалізації проєкту (Наказ керівника).
  10. Скласти внутрішній кошторис на виконання завдань та досягнення цілей проєкту та обговорити його з керівником фінансово-економічного відділу на предмет необхідної документації, звітності тощо. Цей кошторис може бути затверджений наказом керівника установи (разом із наказом про створення робочої групи або окремо).
  11. Ознайомитись з відеоматеріалами щодо реєстрації проєкту та паралельно з реалізацією проєкту підготувати пакет на реєстрацію проєкту в Секретаріаті Кабінету Міністрів України та подати його до Національного Еразмус+ офісу в Україні, інформація за посиланням тут.
  12. Ознайомитись з інформацію про інші проєкти у сфері вищої освіти у сфері діяльності Вашого проєкту та забезпечити міжпроєктну співпрацю та синергію. База проєктів за участі України за посиланням тут. База всіх проєктів ЄС за посиланням тут.
  13. Постійно перевіряти оновлення інформації на веб-сторінці напряму Жан Моне НЕО в Україні за посиланням тут.
  14. БАЗА ПРОЄКТІВ УКРАЇНИ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+ ЗА 2014-2020 рр. – Міжнародна мобільність, Спільні магістерські програми, Розвиток потенціалу вищої освіти, Стратегічні партнерства, Жан Моне, а також список університетів і інших організацій з України – реципієнтів-виконавців проєктів з контактами. Файл у форматі ХL з можливістю пошуку за різними категоріями, 8 сторінок за напрямами, англійською і українською мовами, постійно оновлюється, виконавці С.Шитікова, В. Ткаченко, П.Крайнік) База проєктів Еразмус+: Напрям Жана Моне, Розвиток потенціалу вищої освіти, Мобільність та інші (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р. рр.) 

  15. Радимо також ознайомитись з інформацією щодо участі України в Програмі ЄС Еразмус+: можливості за всіма напрямами, опис, статистика, приклади проєктів з гіперпосиланням тощо (2014-2020 рр. англ. та укр. мовами) Участь України в конкурсах Програми ЄС Еразмус+ (2014-2020 рр.)/ Ukraine in the EU-funded Erasmus+ Programme (2014-2020) – December 1, 2021

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні бажає успішного старту командам проєктів і заохочує запрошувати на заходи представників офісу, колег із інших проєктів Жан Моне в Україні, звертатись за консультаціями до нашої команди, ділитися досвідом, поширювати інформацію про проєкт на веб-сайті університету/організації, веб-порталі НЕО в Україні та МОН України.

Запрошуємо до продовження співпраці!

Together we can make difference!

Попередня Участь у засіданнях Робочої групи з розроблення проекту Стратегії розвитку ...