Матеріали семінару для переможців і виконавців проектів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти щодо особливостей впровадження та управління коштами гранту (6.11.18, м. Київ)


6 листопада 2018 р. в рамках Міжнародного інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ відбувся семінар для переможців конкурсу проектів Еразмус+ 2018 р.: Розвиток потенціалу вищої освіти щодо особливостей впровадження та управління коштами гранту. Організаторами заходу виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України у тісній співпраці з Національними Агентствами Еразмус+ Європи, Національними Еразмус+ офісами країн-партнерів та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. У заході взяли участь понад 120 представників закладів вищої освіти України, наукових установ, громадських організацій, органів державної влади та сфери бізнесу з різних міст України.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися Фредерік КУНЕ, Перший секретар, Керівник відділу регіонального та місцевого розвитку, соціальної політики, культури та громадянського суспільства (Представництво Європейського Союзу в Україні), Олег ШАРОВ, Генеральний директор Директорату вищої освіти і освіти дорослих (Міністерство освіти і науки України) та Андрій КРАВЧЕНКО, начальник відділу міжнародного співробітництва (Київський національний університет імені Тараса Шевченка).

Питання співпраці з Міністерством, очікуваних результатів, дисемінації, використання результатів проектів та їх вплив висвітлив Олег ШАРОВ. Координатор Проекту ЄС «Національний Еразмус+ офіс в Україні» Світлана ШИТІКОВА виступила з презентаціями щодо використання коштів гранту, національних особливостей впровадження проектів розвитку потенціалу вищої освіти, основних інструментів модернізації вищої освіти.

Представники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (команда проекту MOPED) Любов ЗІНЮК, Ольга ЗІНЮК та Ольга ГРИГОРІВ поділилися досвідом управління проектами розвитку потенціалу вищої освіти, а також особливостями фінансової звітності для українських університетів.

Жанна ТАЛАНОВА, експерт з аналітичних питань Національного Еразмус+ офісу в Україні висвітлила вимоги національного законодавства щодо забезпечення якості вищої освіти в контексті реалізації проектів розвитку потенціалу вищої освіти. Презентація експерта з моніторингу Іванни АТАМАНЧУК була присвячена видам, процедурі проведення та особливостям моніторингів проектів. Любов ЩІТКА, в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, (Міністерство освіти і науки України) роз’яснила процедуру і вимоги щодо державної реєстрації проектів розвитку потенціалу та Жан Моне.

ФОТО для завантаження (Наталя Мацибок-Стародуб, Центр комунікацій КНУ)

Опис CBHE проектів (InfoBox)

Презентація НЕО в Україні (С.Шитікова) – Як впроваджувати проект

Досвід впровадження проектів – Любов Зінюк, Головний менеджер проекту МОРЕД

Досвід впровадження проектів – Ольга Григорів, Головний бухгалтер проекту

Досвід впровадження проектів – Ольга Зінюк, Фінінсовий менеджер проекту

Презентація НЕО в Україні – Якість змісту результатів

Презентація НЕО в України – Моніторинг проектів

. Оновлено в червні 2021 р. Методичні рекомендації для виконавців проектів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти – CBHE (Пам’ятка)

Матеріали семінару ЕАСЕА  щодо звітності

Вебсторінка для виконавців

 

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро дякує переможцям конкурсу проектів 2018 року, командам, що впроваджують проекти та всім учасникам за інтерес та готовність імплементувати проекти Еразмус+ у сфері вищої освіти!

Попередня Матеріали заходу «Гранти для проектів міжнародної співпраці: конкурси і рекомендації ...